23 Eylül 2024 Pazartesi

Haiti'de iki gazeteci yakılarak katledildi

Haiti'nin başkentinde bir haber üzerinde çalışan gazeteciler John Wesley Amady ve Wilguens Louissant, çalıştıkları bölgedeki çete üyeleri tarafından diri diri yakılarak katledildi. Olayın nedeni ise henüz bilinmiyor.

Haiti'de iki gazeteci diri diri yakılarak katledildi. Yetkililerin yaptığı açıklamalar ve yerel basında çıkan haberlere göre, Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in Petion-Ville isimli mahallesinde, bir çete lideriyle röportaj yapmaya gelen bir grup gazeteciye rakip çete üyeleri saldırdı. Ti Makak çetesi üyelerinin gazetecilere önce ateş açtığı, daha sonrasında ise John Wesley Amady ve Wilguens Louissant isimli iki gazeteciyi dövdüğü ve diri diri yaktığı belirtildi. Grupta yer alan üçüncü bir gazeteci ise kaçmayı başardı. John Wesley Amady bir radyo muhabiri, Wilguens Louissant ise yerel bir gazeteciydi.

Katledilen gazeteci John Wesley Amady'nin çalıştığı Kanada, Montreal merkezli Radio Ecoute FM, yaptığı açıklamada, muhabirlerinin bölgedeki güvenlik tedbirlerinin yetersizliğine dair bir haber üzerinde çalıştığını belirterek, "Amady silahlı haydutlar tarafından vahşice vuruldu ve diri diri yakıldı. Yaşam hakkına ciddi bir saldırı oluşturan bu canice ve barbarca eylemi en üst düzeyde kuvvetle kınıyoruz" dedi.

Radio Écoute FM ayrıca, "kurbanın ailesiyle dayanışma adına bir sonraki açıklamaya kadar faaliyetlerini askıya aldığını" duyurdu.