25 Eylül 2024 Çarşamba

Haciz işlemlerine tepki gösteren anne ve oğularına 27 yıl hapis

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, evlerine haciz işlemi yapmak istenmesine tepki gösteren anne Fatma Karakuş ile iki oğluna, 27'şer yıl hapis cezası verildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Fatma Kakuş ile çocukları Adil Karakuş ve Sakif Karakuş, haciz işlemlerinde bulunmak için evlerine gelen memurları darp ettikleri gerekçesiyle 27'şer yıl 8'er ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Manavgat 2'nci İcra Müdürlüğü memuru Yasin Çapan ile avukat katibi Süleyman Avcı, geçen yıl 9 Ekim günü, borçlarına karşı haciz işlemi yapmak için Adil ve Adem Karakuş'un Çardak Mahallesi'ndeki evlerine gitti. Anne Karakuş, haciz işlemi yapılmasına tepki gösterdi. Sakif Karakuş da "Siz köylüleri mazlum buluyorsunuz, gidin kodamandan alın alacağınızı. Sizi buraya gönderen avukatın kendisi gelsin" tepkisinde bulundu.

Karakuş ailesi icra memurlarını bir süre alıkoydu. Bunun üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan Fatma Karakuş, Adil Karakuş ve Sakif Karakuş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı ve ilk duruşmada serbest bırakıldı.

Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar Adil Karakuş, Sakif Karakuş ve Fatma Karakuş ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, sanıkların, her şikayetçi için ayrı ayrı olmak üzere 'yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'hakaret' suçlarını işlediklerini belirterek cezalandırılmasını talep etti. Son savunmaları sorulan sanıklar ise suçlamaları kabul etmeyerek beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti verilen aranın ardından anne ve oğlullarını, 'nitelikli yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'kamu görevlisine hakaret' suçlarından 27'şer yıl 8'er ay 15'er gün hapis cezasına hükmetti.