6 Ekim 2024 Pazar

Hacı Bektaş Veli anma törenleri bu yıl 16-22 Ağustos tarihlerinde yapılacak

58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri bu yıl 16-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Hacıbektaş Belediyesi Anma Kurulu tarafından alınan karara göre, bu yıl 58'incisi düzenlenecek olan Hacıbektaş Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri; 2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli Yılı kapsamında 16-22 Ağustos tarihleri arasında bir hafta sürecek şekilde düzenlenecek.

Anma Kurulu adına Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, şu bilgileri paylaştı: 

"Bilindiği üzere Alevi Bektaşi kültüründe önemli bir yer tutan Muharrem Ayı 'Matem Orucu' bu yıl 16-17-18 Ağustos tarihlerini de kapsamaktadır. Alevi Bektaşi Kurum temsilcileri ve kanaat önderlerinin de talepleri doğrultusunda 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek etkinliklerde bu tarihlerde Matem Ayı'na da uygun yalnız sergi, panel, konferans ve tiyatro etkinlikleri düzenlenecek olup, protokol programı 21 Ağustos Cumartesi günü, konser ve diğer etkinlikler ise 21 Ağustos Cumartesi ve 22 Ağustos Pazar günü düzenlenecektir. 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programının ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır."