6 Ekim 2024 Pazar

Güvenliğin darp ettiği mezuna, 'görevi yaptırmamak' iddiasıyla dava

İTÜ özel güvenliği tarafından darp edilen, alıkonulan ve mezun kartı gasp edilen mezun hakkında "görevi yaptırmamak için direnmek" iddiasıyla dava açıldı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde geçen yıl Ocak ayında yapılan kantin boykotu sırasında üniversiteye girmek isteyen ve özel güvenlik tarafından darp edilerek bir süre alıkonulan mezun hakkında dava açıldı. 

3 Ocak 2020 tarihinde devam eden kantin boykotuna destek için okula gelen bir mezun, özel güvenlik tarafından darp edilmiş, bir süre alıkonulmuş ve kimliği elinden alınmıştı. Mezun hakkında, "görevi yaptırmamak için direnmek" iddiasıyla dava açıldı.

İTÜ Öğrenci Dayanışması konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bugün, 3 Ocak 2020 tarihinde bir arkadaşımızın İTÜ güvenliği tarafından mezun kartına el konulup darp edilmesine rağmen hakkında 'görevi yaptırmamak için direnmek' suçundan dava açıldığını öğrendik. İTÜ yönetimi ve güvenliğine sesleniyoruz. Sizin göreviniz bize kampüsleri yasaklamak, kimliklerimize el koymak değildir. Kampüsler bizim, okul bizimdir. Unuttuk sanmayın gaspettiğiniz o kartı da alacağız."