25 Eylül 2024 Çarşamba

Gümüştaş: Hakikat direnişimiz, birleşik mücadelemiz, özgürlük tutkumuzdur

Yeşil Sol Parti'nin Ankara mitinginde konuşan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, “Bizim bugüne kadar çok defa ilan ettiğimiz şey, inşa ettiğimiz hakikat şudur ki, onurumuz, özgürlük, eşitlik mücadelemiz, direncimiz, direnişimiz hiçbir egemenin, diktatörün kibrinin, zorunun, baskısının, terörünün yenemeyeceği kadar büyüktür” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ankara'nın Ankara Tuzluçayır Meydanı'nda miting düzenledi. Binlerce kişinin bir araya geldiği mitinge Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren katıldı. 

Halaylarla başlayan mitingde polis Kürtçe şarkı ve sloganları bahane ederek mitinge müdahale etmeye çalıştı. Halkın kararlı duruşu sayesinde geri adım atan polis miting alanından çıkmak zorunda kaldı. Miting, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla devam etti, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları halkı selamladı.

GÜMÜŞTAŞ: DİRENİŞİMİZ HİÇBİR DİKTATÖRÜN YENEMEYECEĞİ KADAR BÜYÜKTÜR
ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, çok büyük bir seçim maratonuyla, Yeşil Sol Parti'yi her yerde var ederek buralara kadar geldiklerini söyledi. Seçim sürecinde emek veren herkese teşekkür eden Gümüştaş, "En büyük selamımızı bu mücadeleyi bizimle birlikte bugüne kadar getirirken, yüksünmeden her yere koşarken faşist rejimin siyasi kırım operasyonlarında, Amed'de, İstanbul'da, Ankara'da tutsak edilen bütün yoldaşlarımıza yolluyoruz" dedi. Seçim sürecinde tutsak edilen gazeteciler, hukukçular, yurtseverler, sosyalistler ve yıllardır tutsak edilen Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Leyla Güven, Selahattin Demirtaş'ı anarak başarma sözünü yineleyen Gümüştaş, halk tarafından "Biji berxwedana zindana" sloganıyla karşılandı.

2023 seçim sürecinde 2 gerçeğin çarpıştığını söyleyen Gümüştaş, şöyle devam etti:"Bu gerçeklerden birisi partimizin bugün Türkiye'de işçi sınıfı ve ezilenler için, Türk, Kürt, Çerkes, Pomak, Rum bütün halklar için, bütün inançlar için büyüttüğü umut ve direniş. Bir diğer gerçek de bu direnişi sonsuza dek yok etmeye çalışan, varlığını bu direnişi tasfiye etmeye adamış olan AKP-MHP faşizminin siyasi kırım saldırıları, faşist baskı ve yasakları. Bu iki gerçekle, çarpışa çarpışa yürüyoruz. Bizim bugüne kadar çok defa ilan ettiğimiz şey, inşa ettiğimiz hakikat şudur ki, onurumuz, özgürlük, eşitlik mücadelemiz, direncimiz, direnişimiz hiçbir egemenin, diktatörün kibrinin, zorunun, baskısının, terörünün yenemeyeceği kadar büyüktür. Bunu bir kez daha 14 Mayıs'ta göstereceğiz. Bir kez daha diyeceğiz ki, 'Siz bizi yenemezsiniz.' Hakikat bizim direnişimiz, bizim birleşik mücadelemiz, bizim özgürlük tutkumuzdur."

SANCAR: ARTIK YETER DİYORUZ
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Tuzluçayır'ın geçmişten bu yana devrimcilere ev sahipliği ettiğini belirterek, "Demokrasi, özgürlük ve eşitlik buralarda yaşanıyordu. İşte sizler o mirası bugün taşıyanlarsınız. Merhaba sizlere. Kürtlerin özgürlük mücadelesiyle Türkiye devrimci, sosyalist ve demokratlarını mücadelesinin birleştiği ağacın altındayız" ifadelerini kullandı.

Yeşil Sol Parti'nin yoksulluk, hırsızlık ve savaş düzenini değiştirmek için geldiğini kaydeden Sancar, iktidarın yoksulluğu ve yolsuzluğu bir kader haline getirmek istediğine işaret etti. Sancar, "Yeter diyoruz. Yeter! Hırsızlığa, yüzsüzlüğe, talana, ranta savaşa hayır diyoruz. Ne diyor Erdoğan? 'Beni patates soğan yüzünden mi göndereceksiniz' diyor. Evet seni patates, soğan yüzünden göndereceğiz. Patates, soğan güle güle Erdoğan. Ekmeğimizin, emeğimizin hakkını almak için seni göndereceğiz" dedi.

İktidarın korku iklimi yaratmaya çalıştığına dikkat çeken Sancar, bu iklimi güçlü mücadelenin dağıtacağını söyledi. Sancar, şöyle devam etti: "Halkımız dönüşüme, demokratik değişim yapmaya hazır. Ankara da hazır. Hazır değil mi? Bu iktidar gönderiyoruz değil mi? Bu düzeni değiştiriyoruz değil mi? O zaman yolumuz açık olsun, rêya me vekirî be, serkeftin. Dîsa em, dîsa azadî, dîsa serkeftin. Yolumuz açık olsun. Geliyoruz, demokrasi, barış ve adalet için Yeşil Sol ağacının altında buluşuyoruz. Zafer yakındır, mutlaka kazanacağız."

AKIN: BÜYÜK BİR DEĞİŞİM İSTEĞİ VAR
Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, barikatları aşa aşa, direne direne geldiklerini söyledi. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi olacağını söyleyen Akın, "Çok çalışacağız, Amed'den İstanbul'dan esen rüzgar bize bu iktidar göndermeye herkes hazır diyor. Büyük bir değişim isteği var" dedi.

Yeşil Sol Parti'nin tüm farklı sesleri ve ezilenleri bir araya getirdiğine işaret eden Akın, şöyle devam etti: "Meclis'te gerçek demokrasiyi gerçekleştirmek için aynı zamanda solu ve devrimciliği Meclis'e taşımak için geliyoruz. Bu mücadele hepimizin ortak mücadelesi. Sizlerden bir ricam var. 4 gün kaldı. 4 gün sonra bu sandıklar açılacak. O zaman pişman olmamak için bütün halkımızın çalışması gerekiyor. Sandığa gitmeyenlerin, bu iktidarın gitmemesinde payı olacak. Gidersek göndereceğiz, gitmezsek gönderemeyeceğiz. Herkes nerede olursa olsun partimize başvursun. Onları göndereceğiz. Mutlaka oylarınızı kullanın. Bu tarihi seçimde tarihsel sorumluluğu yerine getirmek olur. Sandığa sahip çıkmak da aynı şekilde tarihsel sorumluluk. Bütün arkadaşlarımızı 14 Mayıs'ta sağduyulu, sorumlu bir şekilde sandığa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bütün yoldaşlara kolay gelsin. An serkeftin an serketin. Buradayız, birlikteyiz kazanacağız."