22 Eylül 2024 Pazar

Gül'ün konuşacağı toplantıya katılacaklara 350 dolar teklifi

Adalet Bakani Abdülhamit Gül'ün önümüzdeki ay ABD'de Yargı Reformu Stratejisi'ni anlatacağı toplantıya katılacak akademisyen ve analistlere 350 dolar teklif edildiği ortaya çıktı.
Turkish Heritage Organization (THO) tarafından gelecek ay ABD'de organize edilen ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün katılıp, Yargı Reformu Stratejisi'ni anlatacağı toplantıya katılacak akademisyen ve analistlere 350 dolar teklif edildiği ortaya çıktı.
 
Orta Doğu Enstitüsü'nün Türkiye Araştırmaları Merkezi Direktörü ve George Washington Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent olan Gönül Tol, Bakan Gül'ün ABD'de yapacağı konuşmayı dinleyenlere 350 dolar verileceğini belirten bir mail aldığını söyledi.
 
Konuya dair Twitter'dan paylaşım yapan Tol, şunları yazdı: 
 
"Adalet bakani Gul Washington'da Yargi Reformu Stratejisini anlatacakmis. Toplantiyi duzenleyen Turkish Heritage Organization konusmayi dinlemek uzere toplantiya katilacaklara 350 dolar teklif ediyor. Daveti alan Amerikali meslektaslarimin yorumu: Turkiye ekonomik krizde mi dediniz?
 
Ben dahil kurumumdaki ve Washington'da bulunan diger dusunce kuruluslarindaki bazi analistlere Turk hukumeti icin lobicilik yapan birinden davet emaili geldi. Emailde toplantiya dinleyici olarak katilmamiz halinde 350 dolar odenecegi yaziyordu."