4 Ekim 2024 Cuma

Gülcihan Koltuk fabrikasının yakılması eylemini HBDH üstlendi

Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan ve AKP'ye finans desteği sağlayan Gülcihan Koltuk AŞ'ye ait üretim fabrikasının yakılması eylemini HBDH üstlendi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan Gülcihan Koltuk AŞ'ye ait üretim fabrikasının yakılması eylemini üstlendi.

Yazılı yapılan açıklamada eylemin HBDH Sakine Cansız İntikam Milisleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, eylemin 10 Ocak 2021 günü sabah 10.00 civarında gerçekleştirildiği kaydedildi.

Gülcihan Koltuk fabrikanın sahiplerinin AKP'ye finans desteği sağladığı belirtilen açıklamada, "Halklar yoksullaşıyor, AKP çeteleri zenginleşiyor. Onlar bu zenginliği alınteri ile değil sömürü ve sömürgecilikle, bizim olanı çalarak sağlıyor. İşçiyi kölece çalıştıran, üretim araçlarını elinde bulunduran bu sınıflar iktidarın ve devletin gerçek sahipleri olarak ülkeyi, doğayı, emeği yağmalayarak zevk-i sefa sürüyor. Onlar içerde emeği, dışarda Kürdistan coğrafyasını yağmalıyor. Rojava'da işgal ettiği topraklara şimdi de Eyn-İsa ve Til-Temir bölgelerini ekleyerek sömürgeciliği sürdürmek istiyor" denildi.