21 Eylül 2024 Cumartesi

'Gri listedeki terörist yakalandı' denilen kişi 68 yaşında çiftçi çıktı

İçişleri Bakanlığı tarafından "Gri listedeki terörist yakandı" şeklinde basına servis edilen kişinin Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Karlı köyünde yaşayan 68 yaşındaki çiftçi Nurettin Canan olduğu öğrenildi. Canan'ın daha önce de gözaltına alınıp bırakıldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından "Gri listedeki terörist yakandı" şeklinde basına servis edilen Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Karlı (Befircan) köyünde ikamet eden 68 yaşındaki Nurettin Canan adlı çiftçi tutuklandı.
 
19 Ocak'ta gözaltına alınan Canan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 3 ay sonra (11 Nisan) hakkında "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla iddianame hazırlanan Canan, dün öğlen saatlerinde evinde gözaltına alındı. Canan, Yüksekova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması sonrası tutuklandı.
 
'GRİ LİSTEDE ADI VERİLEN BENİM BABAMDIR'
 
Canan'ın ilçe ile köy arasında defalarca arama noktasında defalarca geçtiğini belirten aile, İçişleri Bakanlığı'nın "gri liste" ilanına ise anlam veremediklerini söyledi. Canan'ın oğlu Civan Canan, twitter hesabı üzerinden babasının fotoğraflarını paylaşarak şu notu düştü: "Gri listede verilen Nurettin Canan benim babamdır ve terörist değildir. 70 yaşında, çiftçilikle geçimimizi sağlıyoruz. 19 Ocak'ta da gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Yapılan iddialar kesinlikle asılsızdır ve yalandır!"