22 Eylül 2024 Pazar

Grev nedeniyle Lufthansa'nın bin 300 uçuşu iptal edildi

Almanya merkezli havayolu şirketi Lufthansa, uçuş görevlilerinin greve gideceğini duyurmasının ardından bin 300 uçuşu iptal etti.

Almanya merkezli havayolu şirketi Lufthansa'nın uçuş görevlileri, Perşembe gününden itibaren 48 saat greve yapma kararı aldı.

Kabin personeli sendikası Ufo, grevin diğer havayolu firmalarına kadar genişleyebileceğini kaydetti.

Ufo'nun talepleri arasında yaklaşık 21 bin Lufthansa uçuş görevlisine daha yüksek maaş ve harcırah ödenmesi ile süreli çalışanlar için sabit kadrolara geçiş imkanlarında iyileştirme bulunuyor.

BİN 300 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
Uçuş görevlilerinin greve gideceğini duyurmasının ardından Lufthansa, bin 300 uçuşunu iptal etti.

Şirketin açıkladığı yeni uçuş planına göre, tüm Lufthansa grubuna ait yaklaşık 3 bin uçuştan Perşembe günü 700, Cuma günü ise 600'ü iptal edilecek.

Lufthansa'nın yolcularına biletlerini ücretsiz olarak değiştirebilecekleri birçok alternatif uçuş seçeneği sunulduğu da bildirildi.

Lufthansa'nın grevi engellemek için Frankfurt İş Mahkemesi'ne yaptığı başvuru reddedilmişti. Grevin önlenebilmesi için son çarenin ise Lufthansa'nın uzlaşma talep etmesi olacağı belirtiliyor.

Ufo sözcüsü Nicoley Baublies, Lufthansa'nın sendika yönetimini tanıması anlamına gelecek bu adımdan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Lufthansa, sendika yönetiminin yönetmeliğe uygun şekilde göreve gelmediğini, bu nedenle de toplu iş sözleşmesini sonlandırma yetkisine sahip olmadığını öne sürüyor.