4 Ekim 2024 Cuma

Gözaltındaki öğrencilerin ifade işlemleri başladı

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör atanmasına karşı yapılan eylemler nedeniyle gözaltına alınan öğrencilerden 17'sinin ifade işlemleri başladı. EHB avukatlarından Uçar, dosyaya öğrencilerin sosyal medya paylaşımlarının da eklendiği bilgisini verdi. 

Boğaziçi Üniversitesi'de kayyum rektörün atanmasına karşı yaptıkları eylemler nedeniyle gözaltına alınan 17 öğrencinin ifade işlemleri başladı.

İstanbul Emniyeti'nde tutulan öğrenciler, sabah saatlerinde keyfi bir şekilde avukatlarıyla görüştürülmedi. Avukatlar, müvekkilleri ile görüşmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bekledi.

ETHA'ya bilgi veren Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Sezin Uçar, "Çok sayıda avukat erken saatlerde görüşmek için geldik. Sabah saatlerinde görüşmemiz engellendi ama ısrarımız üzerine görüşebildik. İki gün önce gözaltına alınanların ifade işlemleri başladı. Bugün sabah gözaltına alınanlar ile görüşmeye başladık"

Gözaltına alınan öğrencilerin "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa" ve "polise mukavemet" suçlandığını söyleyen Uçar, ayrıca sosyal medya paylaşımlarının da dosyaya eklendiğini kaydetti.