30 Eylül 2024 Pazartesi

Gözaltındaki ESP/SKM'li kadınlardan mesaj: Biz kazanacağız

İstanbul polisinin komplosu sonucu 18 Ağustos gününün ilk saatlerinde misafir olarak kaldıkları evden gözaltına alınan ESP ve SKM MYK üyeleri Yiğit ve Aktaş, gözaltından mesaj yolladı.

ESP ve SKM MYK üyeleri Ebru Yiğit ve Hatice Deniz Aktaş, gözaltında tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden mesaj gönderdi.

Polisin komplosu sonucu 18 Ağustos'un ilk saatlerinde İstanbul Gazi Mahallesi'nde misafir olarak kaldıkları evden gözaltına alınan Yiğit ve Aktaş, çıplak arama işkencesine maruz kaldı.

24 saat boyunca gözaltına alındıkları kabul edilmeyen ve avukatlarıyla görüştürülmeyen sosyalist kadınlar, gönderdikleri mesajlarda faşizme ve erkek egemenliğine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

YİĞİT: BİZ KAZANACAĞIZ
ESP ve SKM MYK üyesi Ebru Yiğit, gözaltına alındıklarında çıplak arama işkencesine maruz kaldıklarına dikkat çektiği mesajında şunları belirtti: "Biz kadınları; evde, sokakta, nezarette cinsel işkence uygulayarak yıldıramayacaklar. Kadın özgürlük mücadelemizi gözaltı, baskı ve komplolara inat büyütmeye devam edeceğiz. Biz kazanacağız."

AKTAŞ: DİRENİŞE DEVAM
ESP ve SKM MYK üyesi Hatice Deniz Aktaş da İstanbul TEM Şube'de bir haftada ikince defa aynı polis tarafından çıplak arama işkencesi dayatmasına maruz kaldığını belirttiği mesajında şunları söyledi: "Sosyalistler olarak yine gözaltı saldırıları ile karşı karşıyayız. İstanbul TEM Şubede bir haftada ikinci defa aynı polis tarafından çıplak arama işkencesi dayatıldı. Tüm faşist baskılara, cinsel işkenceye ve komplolara karşı direnişe devam."