4 Ekim 2024 Cuma

Gözaltına alınan öğrencilere darp ve çıplak arama işkencesi

Boğaziçi Üniversitesi direnişinde yer aldıkları için sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alınan öğrencilerin Avukatı Önalan'ın aktarımına göre öğrenciler darp edildi ve Emniyet'te çıplak arama işkencesine maruz kaldı. Öte yandan baskın sırasında evde olmayan bir öğrencinin duvarı kırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki direnişe katılan öğrencilere yönelik sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda, polisin baskın sırasında evde olmayan bir öğrencinin evinin kapısını "açamayınca" duvarı kırdı.

"Polise mukavemet" ve "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğrencilerin darp edildikleri ve İstanbul Emniyeti'nde çıplak arama işkencesine uğradığı da açıklandı.

'OPERASYON HUKUKSUZ'
Öğrencilerin Avukatı Ezgi Önalan, şu açıklamayı yaptı: "Burada 17 kişi tutuluyor. Haklarında yakalama ve arama kararı olan başka kişiler de olduğunu biliyoruz. Dosyanın içeriğini gördük, 'polise mukavemet' ve '2911'e muhalefet' iddiaları var. Bunun için 'şafak operasyonu'yla ev basmaya gerek olmadığını, bunun hukuki olmadığını biliyoruz. Haklarında iki gün gözaltı kararı var.

'GÖZALTI SIRASINDA DARP EDİLENLER, ÇIPLAK ARAMAYA MARUZ KALANLAR VAR'
İçeride müvekkiliyle görüşen avukat arkadaşımızın aktardığına göre, sabah saatlerinde çıplak arama dayatması ile karşılaşmışlar. Buna karşı slogan atılmış, avukat arkadaş içerideyken. Bunun dışında gözaltına alınırken telefonlarına el konular, darp edilenler var. Buna yönelik darp raporu da alınmış."

Avukat Ezgi Önalan, gözaltına ilişkin bilgileri paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.