22 Eylül 2024 Pazar

Göçmen kadınlar Avrupa'dan seslendi 'İstanbul Sözleşmesi bizim'

Sosyalist Kadınlar Birliği'nin çağrısıyla Nürnberg ve Brüksel'de bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Berlin'de de Dayanışma İçin Kadın İnisiyatifi'nin çağrısıyla kadınlar sokağa çıktı.

Almanya'nın Nürnberg  kentinde Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) çağrısı ile bir araya gelen kadınlar AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla gece yarısı İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto etti. 

Türk Konsolosluğu önünde yapılan eyleme Yeni Kadın'da destek verdi. Burada yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların kazanılmış hakkı olduğunu ve mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Açıklamanın ardından üzerinde Almanca, "İstanbul Sözleşmesi'nin iptal kararı durdurulsun" yazılı siyah çelenk bırakıldı. 

Eylem, "Kadınlar susturulamaz", "Jin, jiyan, azadi" ve "Kahrolsun faşist diktatörlük" sloganlarıyla sona erdi. 

BRÜKSEL
Brüksel  la Place de monnei de SKB'nin çağrısıyla yapılan eyleme ise Kürt kadın hareketi, Kızıl Yardım Örgütü ve Belçika Yeşiller Partisi katıldı. Yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların yaşamları bakımından önemine dikkat çekildi. 

Eylem sloganlarla sona ererken, kadınlar mücadelenin süreceğini vurguladı.

BERLİN
Berlin'de ise Dayanışma İçin Kadın İnisiyatifi'nin çağrısıyla kadınlar sokağa çıktı. Eyleme, Die Linke Milletvekili Gökay Akbukut, Sosyalist Kadınlar Biriliği (SKB), Zora, SYKP'li kadınlar, Boğaziçi Üniversitesi mezunu kadınlar, Alevi kadınlar ve Göçmen Kadınlar Birliği katıldı. "İstanbul Sözleşmesi bizimdir" diyen kadınlar, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.