20 Eylül 2024 Cuma

Gitmek belgeseli Esenyurt'ta gösterildi

Esenyurt'ta Gitmek belgeselinin gösterimi yapıldı. Kobanê'yi yeniden inşa kampanyasında yer alanların her türlü bedeli göze alarak devrim topraklarına gitmek istediği kaydedilen etkinlikte, 9 yıldır devletin saldırılarına karşı her defasında daha güçlü çıkıldığı vurgulandı. Etkinlikte, "Bu savaşı kazanana kadar, faşizmi alt edene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" denildi. 

Suruç katliamının 9. yılında yürütülen çalışmalar kapsamında, 33 düş yolcusunun Kobanê'ye neden gittiğini anlatan "Gitmek" belgeselinin gösterimi Esenyurt'ta yapıldı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasına Suruç şehitlerinin neden katıldığı, amaçları ve hedeflerinin aktarıldığı belgeselin gösterimi için çok sayıda kişi Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Esenyurt ilçe temsilciliğinde bir araya geldi. 

33 düş yolcuları şahsında devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, belgeselin ardından konuşmalar gerçekleşti. 

METE: BİRLEŞİK DEVRİM HEDEF ALINDI
SGDF adına söz alan Onur Yoldaş Mete, Kobanê'ye doğru yola çıkanların her türlü bedeli göze alarak gittiğini hatırlattı. "Orada faşizmin saldırısıyla karşılaştılar" diyen Mete, birleşik devrimin ve Türkiye devrimci gençliğinin Kürdistan'la buluşmasının engellenmek istendiğinin altını çizdi. Mete, "Oradaki katliam SGDF'ye yapılmış olabilir ancak tüm gençlik hedef alındı. Bu nedenle Suruç katliamı sonrası adalet arayışını tüm gençliğin ve halkların adalet arayışına çevirmek için ‘Suruç için adalet herkes için adalet' arayışını başlattık. Bunun bir ayağı mahkemeler, bir ayağı sokaklar oldu. Ama her alanda devletin Suruç'la bitirmek istediği iradeyi, devletin karşısına daha güçlü diktik. 9 yıldır kesintisiz şekilde her 20 Temmuz'un yıldönümünde hala gençlik örgütleri olarak, devrimciler olarak sokaklarda 33'leri anıyoruz, adalet arıyoruz. Faşizmin polis gücüyle irade savaşı veriyoruz. Bu savaşı kazanana kadar, faşizmi alt edene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

İŞLEYİCİ: ENTERNASYONAL MÜCADELEYİ ÖRMEK İSTİYORDUK
Ardından Suruç katliamı tanıklarından Merve Nur İşleyici söz aldı. Suruç'un hemen ardından gençlik örgütlerinin birleşik bir mücadeleyle yıllardır sokak sokak hesap sorma bilincini yükselttiğini söyleyen İşleyici, "Bu bizim için çok anlamlı. O gün oraya giderken, savaşın yıktığı bir kenti dünyaya duyurmak istiyorduk. Herkesin dayanışmada buluşmasını istiyorduk, enternasyonal mücadeleyi örmek istiyorduk. Türkiye'deki en büyük gençlik katliamını yaşamış olduk" dedi. 

Daha önce de sınır nöbetine katıldığını belirten İşleyici, Gitmek belgeseline atıfta bulunarak "her yolculuğun, her seyir halinin bir anlamının ve insanın kendi içinde yaptığı bir yolculuk olduğunu" dile getirdi. 

TİP ve Çağrı'nın da katılımıyla gerçekleşen etkinlik konuşmaların ardından sona erdi.