22 Eylül 2024 Pazar

Giresun Kadın Platformu: Tek adamın kararı yok hükmündedir

İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararının yok hükmünde olduğunu kaydeden Giresun Kadın Platformu, sözleşmeye ilişkin kararı tek adamın değil mücadele eden kadınlara ait olduğunu belirtti. Giresun Kadın Platformu, sözleşmeden de hayatlarından da vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Giresun Kadın Platformu, kadınların mücadeleleri sonucu kazanılan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilme kararına ilişkin açıklama yaptı. "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, İstanbul Sözleşmesi’nin maddelerinin yer aldığı dövizler taşındı. Basın metnini okuyan Sevgi Sevil Özgan Mısırcı, sözleşmekten çekilmenin demokratik teamüllerle bağdaşmayan bir tutum olduğunu kaydetti. 

"Bu karar, baskı ve şiddetten başka yönetme kabiliyeti kalmamış, halka karşı sorumluluğunu tümden yitirmiş, tek adam rejiminin en başta vicdanlara ve anayasaya aykırı bir kararıdır" diyen Mısırcı, bu yüzden kararın yok hükmünde olduğunun altını çizdi. Hak ve özgürlük mücadelesi nedir bilmeyen, hep güçlüden yana olup, egemen siyasete yaslanan zihniyetlerden korkmadıklarını, itaat etmeyeceklerini ve haklarından vazgeçmeyeceklerini kaydeden Mısırcı, "Bu zihniyet bilmiyor ki evrensel hukuku tek adam yazmamıştır, evrensel hukuku yazanlar ezilenlerdir, hakları için mücadele edenlerdir" diye konuştu. 

Yasanın hükmünün tek bir adamın kararına değil mücadele eden kadınlara bağlı olduğunu söyleyen Mısırcı, "Siz karanlıksınız, biz aydınlığız. Bu ülkeyi bir avuç din tüccarının karanlık emellerine terk etmeyeceğiz. Ülkenin bütün ilerici kazanımlarını siyasal çıkar uğruna yok eden AKP iktidarına sesleniyoruz; susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Sözleşmeden de hayatımızdan da vazgeçmiyoruz. Yaşasın insanlık onuru için mücadele edenler, yaşasın karanlığa karşı aydınlığı savunanlar, yaşasın kadın dayanışması, yaşasın mücadelemiz."