23 Eylül 2024 Pazartesi

GİK-Der 1. Örgütlenme Konferansını gerçekleştirdi

GİK-Der, 30. Olağan Kongresi öncesi 1. Örgütlenme Konferansını gerçekleştirdi.

GİK-Der, 24 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşecek olan 30. Olağan Kongresi öncesi 1. Örgütlenme Konferansını gerçekleştirdi.

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin şahsında gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından söz alan AvEG-Kon Konsey Üyesi ve GİK-Der Eşbaşkanı İbrahim Avcıl, "Kurumsallaşma ve örgütlenmede Gik-Der ve örgütlenmenin yönü" konulu bir sunum yaptı.

Avcıl sunumunda GİK-Der'in son iki yılda pandemiye rağmen özellikle kültür-sanat, eğitim ve halk ile ilişkilerde başarılı olduğunu söyledi.

Sunumun ardından yapılan konuşmalarda delegeler sorunların çözümüne dair öneriler sundu.

Tartışmaların ardından "Diplomasi", "Kültür-sanat-spor", "Halkla ilişkiler" ve "Projeler" başlıklı dört atölye gerçekleştiren GİK-Der, Kongreye sunulacak karar taslakları hazırladı.

Divan adına yapılan kapanış konuşmasında 1. Örgütlenme Konferansı'nın daha güçlü ve nitelikli bir kurum faaliyeti ve kitleselleşme ihtiyacına verilen bir cevap olduğunun altı çizildi. Konuşma, "31. dönemde daha güçlü ve kitlesel bir GİK-Der istiyorsak 1. Örgütlenme Konferansının önerileri ve perspektifleri ışığında toplanacak 30. Kongrenin kararlılığını hayata geçirecek bir pratiği ortaya koymalıyız" vurgusuyla sonlandırıldı.