20 Eylül 2024 Cuma

Gezi'nin 11. yılında Mersin'de eylem: Hepimiz oradaydık

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Gezi direnişinin 11. yılında polis saldırılarında ölümsüzleşenleri andı, Gezi davası tutsaklarını selamladı.

Gezi eylemlerinin 11. yılı dolayısıyla Özgecan Aslan Barış Meydanında bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, "Gezi eylemleri onurumuzdur, Gezi yargılanamaz", "Karanlık gider Gezi kalır, hepimiz oradaydık", "Gezi tutukluları onurumuzdur" yazılı pankartlar açtı.

Gezi direnişinde polis ve faşistlerin saldırısı sonucu ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunun ardından basın açıklaması metnini Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül okudu.

Gezi direnişinin, acıyla umudu, öfkeyle heyecanı, dayanışmayla eksilmeyi aynı anda yaşattığı, baskıya, ranta, talana ve yağmaya karşı milyonların kararlı ve dik duruşunun adı olduğunu söyleyen Sümbül, "Siyasi iktidarın kuşandığı tüm nefret ve linç diline karşı, 11 yıldır işletilen akıl almaz ve hukuk dışı cezalandırma pratiklerine karşı hala 'hepimiz oradaydık' derken heyecanımızın yüzlerimize yansıdığı Gezi Direnişi demokrasi, barış ve adalet talebimizin bayraktarlığını yapmayı sürdürüyor" dedi.

'BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ'
Gezi davası tutsakları Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala'nın siyasi intikam hesaplarıyla hapishanede tutulduklarını belirten Sümbül, "Biliyoruz ki milyonların demokrasi, adalet ve özgürlük talebi ortadayken, farklılıklarımızla birlikte eşitçe ve özgürce yaşama irademizi Gezi davasında verilen cezalarla sindirmek istiyorlar. Bilmedikleri gerçek ise Gezi'de verdiğimiz sözümüzü asla unutmayacak oluşumuz. Hep birlikte yeniden ve yeniden umudu diriltecek, Gezi davasında beraat kararını birlikte karşılayacak, şarkılarımızı söyleyecek ve el ele vererek yarınımızı inşa edeceğiz. Emeğimize, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkacak, demokrasiyi, laikliği, barışı ve adaleti hayata geçireceğiz. Gezi'de verdiğimiz sözü unutmayacağız. Birleşe birleşe kazanacağız" diye konuştu.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da 2013 yılında Gezi direnişinde birleşen halkın, 2014 yılında da Kobanê eylemlerinde birleştiğini vurguladı.

TKP, EMEP, SOL Parti ve Mersin Dayanışma Platformu adına konuşmaların yapıldığı eylem şiir ve müzik dinletisiyle sona erdi.