6 Ekim 2024 Pazar

Gezi şehitleri Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan anıldı

Gezi direnişinde Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan anıldı.

Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Gezi direnişinin 8. yıl dönümünde vurulduğu Defne ilçesinde anıldı.

Anmaya Hatay Emek ve Demokrasi Güçleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları katıldı.

Burada yapılan anmada yapılan konuşmada, "Tam 8 yıl önce bugünlerde Taksim Meydanı'nda, Gezi Parkı'nda, Armutluda ve ülkenin dört bir yanında direnişe geçenler, yaşamımız ve yaşam alanlarımıza, insanlığa, bilime, hukuka, barışa ve sevgiye amansız bir şiddetle saldıranların karşısında omuz omuza verdiler, insanlık oldular! Barış oldular! Sevgi oldular! Evrensel dayanışma karşısında çaresizlerin, halkından korkanların, günden güne daha da kirlenen politikalarına, günden güne tırmandırılan şiddetine, adaletsizliğine, vahşice saldırılarına karşı direnmek için meydana çıkan; silahları barış, sevgi ve umut olan Abdullah Cömert, Ahmet Atakan işte bu sokaklarda katledildiler" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından kitle, yine Gezi direnişi sırasında Armutlu Mahallesi'nde yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın vurulduğu sokağa yürüyüş gerçekleştirdi.

Anma, "Gezi şehitleri ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.