20 Eylül 2024 Cuma

Gezi şehidi Ethem Sarısülük anıldı: Oğlumun katili buradaysa çıksın ortaya

Gezi direnişinde ölümsüzleşen Ethem Sarısülük; yoldaşları, ailesi ve dostları tarafından vurulup düştüğü yerde anıldı. İktidarın korkulu rüyası Gezi'nin yaktığı ateşin işçi direnişlerinde, sokak eylemlerinde, kadınların ve LGBTİ+'ların mücadelesinde yandığı kaydedilen anmada, bu mücadelelerin birleştirilmesi gerektiği kaydedildi. 

Ölümsüzlüğünün 11. yılında, Gezi şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı "Gezi şehitleri ölümsüzdür" pankartıyla yürüyüşe geçen çok sayıda kişi "Ethem yoldaş ölümsüzdür", "Her yer Taksim her yer direniş", "Gezi şehitleri ölümsüzdür", "Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez", "Ethem Sarısülük yaşıyor", "İsyan, devrim, özgürlük" sloganlarını haykırdı. 

Gezi şehitlerinin ailesi, Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetinde olan DEM Parti milletvekili Ferit Şenyaşar başta olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı anmada hep bir ağızdan Nazım Hikmet'in "Güneşi içenlerin türküsü" söylendi. 

ANNE SARISÜLÜK'TEN POLİSE TEPKİ
Polislere tepki gösteren anne Sayfi Sarısülük, "Katiller çıkın karşıma. Oğlumun katili buradaysa çıksın" dedi. 

'GEZİ BİR MİLAT OLDU'
Basın metnini okuyan Zarife Çamalan, Gezi direnişinin umudun bitmeyeceğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Gezi direnişinin intikamının ve öfkesinin her zaman özel hedefi olduğunu belirten Çamalan, "Gezi bir milat oldu" dedi. Gezi'nin ardından iktidarın güçlü görünen otoritesinin zayıfladığının altını çizen Çamalan, ne yapılırsa yapılsın halkın bağrında yanan özgürlük ateşinin söndürülmediğini kaydetti. 

Gezi ve Kobanê kumpas davalarına dikkat çeken Çamalan, "Korkusunun ve intikamcı yaklaşımının altını çizdi. İktidar savaştan, baskı ve sömürüden başka bir vaadinin olmadığının altını her fırsatta çizmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Çamalan, şöyle devam etti: "Tüm bunların karşısında tarihimizden onun bir parçası olan Gezi'den aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Ethemlerin, Berkinlerin, Ali İsmail Korkmazların, Abdullah Cömertlerin, Medeni Yıldırımların, Mehmet Ayvalıtaşların, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gediklerin bıraktığı kavga bayrağının binlercesiyle geleceği taşınacağının bilinci ve güveniyle buradayız. Gezi'nin ateşi şimdi işçi direnişlerinde, sokaklarda, kadınların dinmeyen çığlığında, gençliğin öfkesinde, doğasında yaşamına sahip çıkan köylünün cesaretinde, LGBTİ+'ların 'varız' çığlığında yanıyor."

Çamalan, ayrıca direnenleri selamladı. 

Güvenpark'ta yapılan anmanın ardından sloganlarla yürüyüşe geçildi.