20 Eylül 2024 Cuma

Gerilladan işgalcilere karşı eylemler

İşgalci Türk devleti Güney Kürdistan'daki saldırılarını arttırıp, bölgeye yoğun olarak askeri sevkiyat yapıyor. Gerillalar, saldırıya eylemle yanıt veriyor. 

İşgalci Türk devleti Güney Kürdistan'a dönük savaş uçakları ve ağır silahlarla saldırılarını yoğunlaştırıyor. Saldırılarda yaşam alanları hedefleniyor;  ormanlar, köylülerin ekim alanları yakılıyor. Yangınları söndürmek isteyen köylüler hedef alınıyor, bölge halkına köylerini terk etmesi için baskı uygulanıyor.

Saldırılar çok yönlü sürdürülürken gerilla da işgalcilere karşı eylemlerle yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) açıklamasında Güney Kürdistan'ın Sergelê alanında konumlanmak isteyen işgalci güçlere karşı eylemler gerçekleştirdiğini duyurdu. HPG BİM yaptığı açıklamada, "Şehîd Axîn Mûş Birliğimiz, hava araçları ile 4 ayrı eylem gerçekleştirdi" denildi.

HPG BİM, şunları söyledi: "Sergelê alanına konumlanmak isteyen işgalcileri 4 Temmuz 2024 günü hedefleyen Şehîd Axîn Mûş Birliğimiz, 2 kez bir araya toplanan işgalci birliklerini, 1 kez Kirpi tipi zırhlı aracı ve 1 kez de işgalcilere ait cephaneyi havadan tam isabetle vurdu. Şehîd Axîn Mûş Birliğimiz tarafından gerçekleştirilen 4 hava eyleminde toplamda; 5 işgalci cezalandırıldı, 1 Kirpi tipi zırhlı araç ve işgalcilere ait cephane imha edildi."

Sergelê alanında bulunan işgalci Türk ordusuna ait güçlere dönük YJA Star gerillaları tarafından ağır silahlarla eylem gerçekleştirildi. YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemde, 2 işgalcinin cezalandırıldığı, 6'sının yaralandırılğı duyuruldu. Yanısıra, HPG ve YJA Star gerillalarının, Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap, Metina ve Xakurkê'de ayrı tarihlerde toplam 18 eylem gerçekleştirdiği açıklandı. İşgalcilerin de cezalandırıldığı söz konusu eylemlerde çok sayıda iş makinesi, mevzi imha edildiği kaydedildi.