4 Ekim 2024 Cuma

Gergerlioğlu: Gözaltında öğrencilere çıplak arama yapıldı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kayyum rektör atamasına karşı eylem yaptıkları için gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine gözaltında çıplak arama işkencesi yapıldığını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör atanmasına karşı yaptıkları eylem nedeniyle polis saldırısyal gözaltına alınan öğrenciler için açıklama yaptı. Gergerlioğlu, gözaltındaki öğrencilere çıplak arama işkencesi yapıldığını söyledi. 

Gergerlioğlu, KHK rejiminin Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısına da kelepçe vurduğunu belirterek, iktidarın tüm üniversiteleri denetimi altına almaya çalıştığını söyledi. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının, bunun son örneği olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, "Burası lise değil, üniversite. Öğrenciler, siyasi kimlikle rektörlüğe getirilen rektöre tabii ki tepki gösterecekler. Bu, anayasal bir hak" dedi.

'POLİS DEVLETİ'
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemleri, "hukuksuz bir rektör ataması karşısında üniversitenin sahibi olan öğrencilerin tepkisi" olarak tanımlayan Gergerlioğlu, iktidarın anayasanın toplantı ve gösteri yürüyüşüne ilişkin hükümlerini istediği gibi yorumladığını kaydetti.

GÖZALTINDA ÖĞRENCİLERE ÇIPLAK ARAMA İŞKENCESİ
Gergerlioğlu, ortaya çıkan görüntülere ilişkin "polis devletinde yaşadığımızı gösteriyor" dedi ve ekledi: "Asıl suçu, anayasal bir hakkı zorbaca engellemeye çalışan İstanbul Valiliği işliyor. Daha dün gözaltına alınan öğrenciler çıplak aramaya tabi tutuldular. Bunların olmaması gerekiyor."