20 Eylül 2024 Cuma

Gençlik örgütlerinin 20 Temmuz çalışmaları sürüyor

İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir'de gençlik örgütleri yürüttükleri çalışmalarla Suruç'un 9. yılında 33 düş yolcularına adalet için, katillerden hesap sormak için sokakta olmaya çağırdı. "Suruç'tan Bugüne 33'lerin düşleri de umudu da gençliğin omuzlarında sokaklarda yankılanıyor" diyen gençlik örgütleri başta İstanbul Halitağa olmak üzere 20 Temmuz'da Suruç şehitlerinin düşlerini kuşanarak sokakları doldurmaya çağırdı. 

33 düş yolcusunun devlet destekli DAİŞ'in canlı bombalı saldırısında katledilmesinin ardından gençlik örgütlerinin adalet mücadelesi sürüyor. Suruç'tan bugüne sokaklardan mahkeme salonlarına 33'lerin isimlerini haykıran, "adaleti biz sağlayacağız" diyerek tüm saldırıları göğüsleyen gençlik örgütleri Suruç katliamının 9. yılına giderken kentlerde çalışmalarını sürdürüyor. 

İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir'de yürüttükleri çalışmalarla halka seslenen gençlik örgütleri, "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. 

 

İSTANBUL
İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Kocamustafapaşa'da bildiri dağıtan gençlik örgütleri, "9 yıldır verdiğimiz adalet mücadelesini bu sokaklarda yankılatmak için buluştuk. 33 düş yolcusu yıkılmış bir kenti inşa etmek için oyuncaklarıyla, umutlarıyla Suruç'a doğru yola çıktı. Katil IŞİD tarafından bombalı saldırıda katledildi. Devlet destekli IŞİD çeteleri 33 arkadaşımız katletti. 9 yıldır bu katliamın gerçek sorumluları tek bir ceza almadı. Bu yüzden bu sokaklarda adalet mücadelesi veriyoruz. 9 yıldır adaleti sağlamayanlara karşı adaleti bizim getireceğimizi bildiğimiz için bu sokaklarda mücadeleye devam ediyoruz. Suruç'tan bugüne Amed katliamında, Ankara katliamında hiçbir adalet sağlanmadı. Devlet bu katilleri hala korumaya devam ediyor. Suruç ilk değildi, son olmayacak. Bu devlet katilleri korumaya devam ediyor, bu devlet katil IŞİD'i korumaya devam ediyor. O yüzden bu sokaklarda adalet mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki Hrant Dink'in katilleri de Hande Kader'in katilleri de Ankara katliamının failleri de aynı. Bu sokakları kuşatmaya devam edeceğiz. 20 Temmuz'da Kadıköy'de buluşacağız, 33'lerin mücadelesini yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. 

'20 TEMMUZ'DA 18.00'DE HALİTAĞA'YA ÇAĞIRIYORUZ'
"Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" şiarıyla Kobanê'yi yeniden inşa için yola çıkan yüzlerce kişinin Kobanê halkına umut olmak, sağlık çalışmalarında yer almak, inşaatlarda çalışmak istediği belirtilen konuşmalarda, "Katil IŞİD çeteleri ve devlet eliyle 33 düş yolcusu katledilirken, yüzlerce arkadaşımız yaralandı. 9 yıldır gençlik örgütleri olarak Suruç için adalet herkes için adalet diyerek mücadele yürütüyoruz. Adaletin 'a'sını görmedik. Biz 9 yıldır bunu kabul etmediğimizi, bu katliamın örgütlü bir şekilde gerçekleştiğini ve Suruç'tan sonra gerçekleşen bir dizi katliamla ortak örgütlendiğini söylüyoruz. Suruç katliamı devrimci gençlik mücadelesinin Amara'nın bahçesine gömülmek istenmesidir biz 9 yıldır sokakta mücadelemizle buna yanıt veriyoruz. 20 Temmuz'da 18.00'de Halitağa'ya çağırıyoruz. Suruç için adalet herkes için adalet" çağrısıyla sonlandırdı. 

İZMİR
Sosyalist Gençli Dernekleri Federasyonu (SGDF) İzmir'de Konak'ta bulunan köprüden "Suruç'un hesabı sorulacak. 20 Temmuz 2015" pankartını sallandırdı. 

Sosyalist gençler, "Ortadoğu'da zaferin ve direnişin adı olan Kobanê, barbar IŞİD'e karşı halkların umut ve özgürlüğü oldu. Suruç Katliamı ile bu zaferin, Türkiye ve Kürdistan halklarının ortak mücadelesinin mayası olması engellenmek istendi. Suruç'tan Bugüne 33'lerin düşleri de umudu da gençliğin omuzlarında sokaklarda yankılanıyor" dedi. 

ANKARA
Ankara'da da pazarda halka yönelik konuşmalarla bildiri dağıtan gençlik örgütleri, "Bizler hiçbir düş yarım kalmayacak diyen gençler olarak 9 yıldır olduğu gibi düş yolcularımızı, kaybettiğimiz 33 canımızı anmaya devam ediyoruz. Yoldaşlarımızı, düş yolcularını sahiplenen halkımızı bizimle birlikte hesap sormaya davet ediyoruz Suruç için herkes için adalet" dedi. 

Bildiri dağıtımı, "Suruç'un hesabı sorulacak", "Suruç'u unutma, unutturma" sloganıyla sona erdi. 

ESKİŞEHİR
Eskişehir'de de 33 düş yolcusunun anısına hatıra fidanı dikildi. "Düş yolcuları hatıra fidanlığı" isminin verildiği fidanlığa Suruç şehitlerinin fotoğrafının yer aldığı "Hiçbir düş yarım kalmayacak" yazılı küçük bir döviz asıldı.