3 Ekim 2024 Perşembe

Gençlik örgütlerinden direnen işçilere destek eylemi

Günlerdir fabrika, depo önlerinde direnen işçilerin yanındayız demek için İzmir'de eylem yapan gençlik örgütleri, örgütlü bir direnişten başka bir çarelerinin olmadığını vurguladı. 

Gençlik örgütleri, "Gençlik direnen emekçinin yanında" şiarıyla Bornova'da yürüyüş yaptıktan sonra Küçükpark Meydan'da basın açıklaması gerçekleştirdi.

'GELECEKSİZLİĞİ HİSSEDER OLDUK'
"Gençlik direnen emekçinin yanında" pankartının açıldığı eylemde basın metnini Enes Akan okudu. Milyonlarca insanın 2022 yılına daha da yoksullaşarak, girdiğine işaret eden Akan, artan zamanların karşısında sözde maaş zamlarının her geçen gün değersizleştiğine dikkat çekti. Akan, "İnsanları geçindirmeyen maaşlar, bulunamayan işler, tutulamayan evler, geçinemeyen milyonlar olarak geleceksizliği her anımızda hisseder olduk" dedi.

AKP ve MHP iktidarının rantçıların, yağmacıların, savaş ekonomisinden vurgun vuranların, uyuşturucu mafyalarının, inşaat çetelerinin, ihale çetelerinin, para babalarının, tekellerin ve finans çetelerinin iktidarı olduğunu ifade eden Akan, "Bugün yaşanan ekonomik krizin temellerinden biri kuşkusuz savaş ekonomisidir. Kürt halkına yönelik savaşın ve bu savaşa harcanan bütçenin bir sonucudur" diye konuştu.

'GELECEĞİMİZ DİRENİŞTEDİR'
Türkiye ekonomisinin geldiği noktanın sebebinin saray rejimi olduğunu vurgulayan Akan, yağmaya, ranta, savaşa dayanan ekonomilerinin kendilerine vaat ettiği bir gelecek olmadığını ancak geleceklerinin direnişte olduğunu kaydetti.

'ÖRGÜTLÜ DİRENİŞTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK' 
Son haftalarda işçi sınıfının yükselen mücadelesine tanıklık ettiklerini söyleyen Akan, Ekonomik kriz, pandemi ve baskılara karşı işçi sınıfı ve emekçilerin "Artık yeter" diyerek peş peşe eyleme geçtiğini belirtti. Direnen işçilerin yanında olduklarını kaydeden Akan, gelecek kaygısı yaşayanlara seslenerek örgütlü direnişten başka bir çarelerinin olmadığını vurguladı.