30 Eylül 2024 Pazartesi

Gençlere polis-bekçi işkencesiyle gözaltı

HDP'nin Diyarbakır mitingi sonrası Ofis semtine sloganlarla yürüyen gençlere polis saldırdı. Saldırıya rağmen yürüyüşü bir süre daha sürdüren gençler dağılırken bu kez de polis ve bekçiler saldırdı. 7 genç işkenceyle gözaltına alınırken, duruma tepki gösteren halk da polis ve bekçiler tarafından darp edildi. Öte yandan işkenceyi belgelemek isteyen gazetecilere de polis saldırdı. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), "Çözüm Biz'de, savaşa ve sömürüye hayır!" şiarıyla Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingin ardından gençler yürüyüş yaptı. 

Yürüyüş sırasında "Öcalan'a özgürlük" talebini haykıran gençlere polis saldırdı. Saldırıya rağmen gençler Yenişehir ilçesinin Ofis semtinde bulunan Ekinciler Caddesi'ne kadar yürüdü. Buradan, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla dağıldı.

Ofis semtini ablukaya alan polis çevrede bulunan halka saldırdı. Saldırıya tepki gösteren bir genç, darp edildi ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındı.

Daha sonra engelli olduğu belirtilen bir genç, çok sayıda polis tarafından darp edilerek, yere yatırıldı. Polis tarafından tekmelenen genç de gözaltına aldı.

Ekinciler Caddesinde yürüyüş bitmesine rağmen polis dört genci daha darp ederek gözaltına aldı.

Öte yandan saldırıya tepki gösteren bir genç de bu kez bekçiler tarafından darp edildi. Dört bekçi tarafından yere yatırılan genç baygınlık geçirdi. Bekçilere tepki gösteren bir kadın da polisler tarafından darp edildi.

Kalkanlarla etrafı sarılan genç, yarım saat boyunca yerde sırtına basılı halde bekletildi daha sonra getirilen zırhlı araçla gözaltına alındı.

Polis işkencesini görüntülemeye çalışan gazeteciler de polis tarafından darp edildi.

Polis, 7 genci işkenceyle gözaltına aldı. 

Gözaltılar geçe geç saatlerde serbest bırakıldı.