3 Ekim 2024 Perşembe

'Geleneğimizde korkunun yeri yok'

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, gözaltındaki eğitim emekçilerinin serbest bırakılmasını istedi, "Geleneğimizde korkunun yeri yoktur" dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, Eğitim-Sen üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etti. 

KESK üyeleri, Sanat Sokağı'nda açıklama yapmak istedi ancak polis engelledi. Sokağı barikatlarla kapatan polis,valiliğin yasak kararı gerekçesiyle açıklamaya izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine açıklamanın Eğitim-Sen 1 No'lu Şube binasının önünde yapılacağı belirtildi. Eğitim-Sen önüne alkış ve sloganlarla yürüyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Polis bir süre sonra barikatı kaldırdı. 

Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Pero Dündar, İmam Taşçıer ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır da katıldı.

'GELENEĞİMİZDE KORKUNUN YERİ YOK'
Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, gözaltı operasyonlarının olağanlaştırılmak istendiğini belirtti, bunu asla kabul etmeyeceklerini söyledi. Eğitim-Sen'in mücadele geleneğinde korkunun olmadığını vurgulayan Kaya, asla korkup, geri adım atmayacaklarını kaydetti.

Ardından Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Emine Akçay, basın açıklaması yaptı. 26 eğitim emekçisinin, demokratik eylem ve etkinlikler ile sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığını hatırlatan Akçay, gözaltına alınanlar arasında 5 aylık hamile ve 8 aylık bebeği olan iki eğitim emekçisinin olduğunu da söyledi.

Akçay, AKP iktidarının yanında yer almayan, yanlışını dile getiren muhalifleri, gazeteciler, seçilmiş milletvekilleri ve kadınları baskı, tehdit, gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalıştığını söyledi. Akçay, gözaltındaki eğitim emekçilerinin serbest bırakılmasını istedi. 

DBP Eşgenel Başkanı Saliha Aydeniz de, iktidarın örgütlü muhalefetten korktuğunu söyledi. 

Açıklama, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının atılmasının ardından sona erdi.