3 Ekim 2024 Perşembe

Gazetecilerin darp edilmesine takipsizlik verildi

Haber için görüşmeye gittikleri müteahhit ve akrabalarının saldırısına uğrayarak darp edilen gazeteciler Yılmaz ve Akbaş'ın yaptığı suç duyurusuna 3 yıl sonra takipsizlik kararı verildi. 

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı, ilçede haber için görüşmeye gittikleri müteahhit ve akrabalarının saldırısına uğrayarak darp edilen gazeteciler İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş'ın yaptığı suç duyurusuna 3 yıl sonra takipsizlik kararı verdi.

Van'ın Erciş ilçesinde 14 Ekim 2017'de haber yapmak için görüşmeye gittikleri Şahin Yağar isimli müteahhit ve akrabaları tarafından darp edilen gazeteciler Yılmaz ve Akbaş, şikayet için gittikleri Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınmış ve sağlık kontrolü için götürüldükleri Erciş Devlet Hastanesi'nde tekrardan Yağar'ın akrabaları tarafından darp edilmişti. Yüzlerinde darp nedeniyle şişlikler ve morluklar oluşan gazeteciler, darp raporu almıştı.

İDDİA DIŞINDA DELİL YOKMUŞ
Gazeteciler yaşanan darp olayına ilişkin "basit yaralama" suçlamasıyla Erciş Cumhuriyet Başsavcısı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Başsavcı, 3 yıl aradan sonra "kovuşturmaya yer olmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Olaya ilişkin herhangi bir tarafsız tanık bulunmadığını belirten savcı, kararda şunları belirtti: "Neticede tarafların atılı suçları işlediğine dair tarafların soyut beyan ve iddiaları dışında kamu davası açmaya yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmediği anlaşılmakla, müşteki şüpheliler hakkında atılı suçlardan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına."

YILMAZ: HUKUKİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Böyle bir kararın çıkacağını beklediklerini ifade eden gazeteci İdris Yılmaz, "3 yıldır bekletilen bu karar kılıfına uydurulmaya çalışılan bir karardır. Türkiye'de söz konusu biz gazeteciler olduğunda hukukun ilkesel davranmadığına defalarca tanık olduk. Biz bu haberi yaparken kamu çıkarlarını gözetledik. Bir yolsuzluğu belgeledik. Fakat ne yazık ki kararı veren savcı kamu çıkarı yerine talancının ve hırsızın çıkarını korudu. Elbette bu karara ve bu tür kararlara boyun eğmeyeceğiz. Gerek hukuku gerek ise gazetecilik mücadelemizi vermeye devam edeceğiz" dedi.