23 Eylül 2024 Pazartesi

Gazeteci Süleyman Ahmet'ten 63 gündür haber alınamıyor

İşbirlikçi KDP tarafından kaçırılan Rojnews Arapça Servisi Editörü Süleyman Ahmet'ten 63 gündür haber alınamadığını kaydeden Rojnews, KDP'ye bağlı Duhok Asayişi'nin Ahmet'in gazeteci olmadığına yönelik iddialarda bulunduğunu ve Ahmet'in cezalandırılacağı tehdidinde bulunulduğunu belirtti.

İşbirlikçi KDP'nin 25 Ekim'de kaçırdıdığı Rojnews Arapça Servisi Editörü Süleyman Ahmet'ten 63 gündür haber alınamıyor.

Kürt halkına yönelik işlediği suçların ardı arkası kesilmeyen işbirlikçi KDP, ulusal ve uluslararası kamuoyu baskılarına rağmen gazeteci Ahmet'in nerede olduğuna ilişkin açıklama yapmıyor. KDP tüm avukat görüşme başvurularını "burada değil" diyerek engelliyor.

Rojnews, gazeteci Ahmet'e ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Süleyman Ahmet'in kaybolmasından 6 gün sonra KDP'ye bağlı Duhok Asayişi yaptığı açıklamada, Arapça servisi editörümüz Süleyman Ahmet'in gazetecilikle hiçbir alakası olmadığına ilişkin gerçeği yansıtmayan asılsız iddialar paylaştı. Açıklamada cezalandırılacağı tehditlerinde bulunularak Süleyman Ahmet'in kendileri tarafından kaçırıldığı itiraf edildi. Süleyman Ahmet'in avukatlarından Neriman Ahmet yapığı açıklamada, Duhok Asayişi'nin soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle müvekkilleriyle görüşmelerini engellediğini ve dosyanın Parastin'in (KDP'nin istihbarat kurumu) kontrolünde olduğunu öğrendiklerini söyledi.

"Süleyman Ahmet'i Savunma Grubu üyesi avukatlar şu ana kadar 10'u aşkın başvuruda bulunmasına rağmen KDP güçleri Süleyman Ahmet'e ilişkin hiçbir bilgi paylaşmadığı kendisiyle görüşülmesine de izin verilmedi. Rojnews Ajansı olarak 5 yıldır ajansımızın Arapça servisinde editör olarak çalışan Süleyman Ahmet'in hukuksuz bir şekilde kaçırılmasını kınıyor, akıbetine ilişkin bir an önce kamuoyunun bilgilendirilerek arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz."