25 Eylül 2024 Çarşamba

Gazeteci Fatih Polat beraat etti

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'a, Malta Belgelerini konu alan "Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?" başlıklı yazısı nedeniyle yargılandığı davada beraat etti.

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'ın 28 Mayıs 2017 tarihinde Evrensel'de yayımlanan "Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?" başlıklı köşe yazısı nedeniyle yargılandığı davanın karar duruşması Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme Polat hakkında beraat kararı verdi.

"Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılanan Polat, Gazeteci Craig Shaw'in, "The Black Sea" sitesinde 26 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ve "Malta Files, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi ile Sıtkı Ayan ve Azeri İş Adamı Mübariz Mansimov arasındaki milyon dolarlık petrol tankeri ortaklığını ortaya çıkarıyor" ifadelerine yer verilen "Erdoğan Ailesinin Gizli Offshore Anlaşması" başlıklı haberini, 28 Mayıs 2017 tarihli köşe yazısında aynen yayınlamış ve "Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?" diye sormuştu.

Fatih Polat'ın yazısı mahkeme kararı ile engellenmiş, Polat hakkında ise "Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeren Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 299/1. maddesi uyarınca açılan soruşturma, davaya dönüşmüştü.