4 Ekim 2024 Cuma

'Garibe'nin katili faşist erkek devlettir'

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Garibe Gezer'in şüpheli ölümüne ilişkin yaptığı paylaşımla bunun bir intihar değil katliam olduğunu failin faşist erkek devlet olduğunu vurguladı. 

Kandıra Hapishanesi'nde tutsak  bulunan ve maruz kaldığı işkencelerden dolayı intihara sürüklenen Garibe Gezer'in şüpheli ölümüne ilişkin tepkiler sürüyor. 

Kandıra'ya sürgün sevk edilen Gezer; sistematik olarak fiziksel, psikolojik ve cinsel işkenceye maruz kalmıştı. Daha önce de intihar girişiminde bulunan Gezer'in kendini astığı çarşafın kopması sonucu yere düştüğü sırada kafası yarılmış, gardiyanlar saatlerce revire götürmemişti. Gezer, doktora gittiğinde de tedavi edilmemişti. 

Akşam saatlerinde Gezer'in avukatı intihar ettiğini ve yaşamını yitirdiğini duyurdu. Keskin, Garibe Gezer'in tek kişilik hücrede tutulduğunu ve bu koşullarda intihar edebilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti. 

Gezer'in şüpheli ölümünün ardından çok sayıda kişi sosyal medyada iktidara tepki gösterdi. Gezer'in yaşamını yitirmesinin intihar değil katledilme olduğunu da vurguladı. Öne çıkan paylaşımlar şöyle: 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş: Kandıra'da tutsak olan Garibe Gezer yaşamını yitirdi. Videoda avukatı Garibe'nin yaşadığı işkence ve baskıları anlatıyor. Garibe'nin sesimi duyun çağrısını dile getiriyor. Sorumlusu işkenceyi, tecrit zulmünü yönetme politikası olarak uygulayan faşist rejimdir.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Sözcüsü Çiçek Otlu: Kandıra 1 No'lu Hapishanesi'nde gardiyanların tecavüz ve işkencesine maruz kalan Garibe Gezer şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Garibe'nin katili faşist erkek devlettir. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi: Kandıra Cezaevi'nde kalan Garibe Gezer'in yaşamına son verdiğini üzüntüyle öğrendik. İktidar, Garibe'nin cinsel şiddete uğramasına göz yumdu, kulağını kapattı! Garibe'ye yaşatılan bu düşmanca yaklaşımın sorumlusu iktidardır! #GaribeİçinAdalet

HDP Milletvekili Hüda Kaya: Ahhh bir kadın canımızı daha kaybettik. Gördüğü ağır işkenceler ve haksız cezalandırılmasıyla ilgili HDP kadın vekilleri olarak Soru Önergeleri vermiş ve durumunu takip ediyorduk. Hücrede nasıl intihar etti? İçeride de dışarıda da yaşananlar bir kadın kıyımıdır. #GaribeGezer

HDP Milletvekili Remziye Tosun: Bu ülkede adalet yok, bakanı var. Kandıra Cezaevinde işkence gören Garibe Gezer'i kaybettik. Adaletiniz batsın sizin!  @abdulhamitgul

HDP Milletvekili Nuran İmir: Kandıra Cezaevi'nde kalan Garibe Gezer'in yaşamına son verdiğini üzüntüyle öğrendik. İktidar, Garibe'nin cinsel şiddete uğramasını görmezden geldi. Hiç bir önlem almadı.  Ve artık Garibe yaşamıyor.  #GaribeİçinAdalet

Kadınların Kurtuluşu: Gardiyanların tecavüz ve işkencesine maruz bırakılan Garibe Gezer bulunduğu hapishanede şüpheli bir ölümle hayatını kaybetti. Garibe'nin katili erkek-devlettir!

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ): Garibe Gezer'in katili, tutsaklara dört duvardan başka bir şeyi reva görmeyen devlettir!