22 Eylül 2024 Pazar

Galata Köprüsü'nde ve Sarıyer'de İstanbul Sözleşmesi eylemleri

KESK İstanbul Kadın Meclisi tüm engelleme girişimine karşı Galata Köprüsü'nde; Sarıyer ve 1 Mayıs mahallesinde kadınlar Cumhuriyet meydanında yaptıkları eylemlerle İstanbul Sözleşmesi için mücadele edeceklerini kaydetti. 

İstanbul Sözleşmesi'nin gece yarısı verilen bir kararla feshedilmesini kabul etmeyen İstanbullu kadınlar bugün de sokaktaydı. KESK İstanbul Kadın Meclisi Galata Köprüsü üzerinde, Sarıyer ve Ümraniye'de buluşan kadınlar da, "İstanbul Sözleşmesi bizimdir" dedi. 

GALATA KÖPRÜSÜ'NDE EYLEM
KESK İstanbul Kadın Meclisi, tüm engelleme girişine karşı Galata Köprüsü'nde İstanbul Sözleşmesi için eylem yaptı. İstanbul Sözleşmesi'nin feshini tanımayan KESK İstanbul Kadın Meclisi, polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen eylem yaptı. 

Açıklama yapma için Galata Köprüsü'nde buluşan kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" yazılı pankart taşıdı ve "Kararı geri çek, Sözleşme'yi uygula" sloganıyla Galata Köprüsü'nün Karaköy tarafında eylem yaptı. 

Polis kadınların önünü keserek eylem yapılmasını engellemek istedi. Polisin barikatına karşı "Kadınları değil katillere barikat" sloganları atıldı.

Barikatın açılmaması üzerine kadınlar oturma eylemi yaptı. KESK İstanbul Kadın Meclisi burada yaptığı açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nden, yaşamlarından ve kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini vurguladı. 

SARIYER KADIN PLATFORMU
"İstanbul Sözleşmesi bizimdir" yazılı pankart ile Sarıyer Cumhuriyet meydanında buluşan Sarıyerli Kadınlar; "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Birlikte güçlüyüz", "Kadın dayanışması yaşatır" yazılı dövizler taşıdı. 

Kadınlar yaptıkları açıklamada; mücadeleyi ve direnişi sürdüreceklerini vurguladı. 

ÜMRANİYE: VAZGEÇMİYORUZ
Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde de, "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" yazılı pankart ve "Saçlarımı savururum, haklarımı savunurum", "İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz" yazılı dövizler taşındı. 

Burada yapılan açıklamada, kadınlar sokaklarda mücadele edeceklerini kaydetti.