22 Eylül 2024 Pazar

Free Burma Rangers üyesi: Türkiye bizi bilerek hedef aldı

Türkiye ve desteklediği SMO işgal çetelerinin saldırısı nedeniyle yaşamını yitiren Free Burma Rangers üyesi doktor Zau Seng'in arkadaşı Mihemed, Türkiye'nin kendilerini bilerek hedef aldığını söyledi.

Türkiye ve desteklediği SMO işgal çetelerinin dün gerçekleştirdiği saldırıda Reşîdiyê ve Qasimiyê köylerinde sivillere ulaşmak isteyen Free Burma Rangers sağlık örgütünün üyesi doktorları hedef alındı.

Til Temir'de bombardıman sonucu Doktor Zau Seng yaşamını yitirirken, Free Burma Rangers koordinatörü Mihemed de yaralandı.

Hesekê Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mihemed, "Bizim görevimiz sivillerin yaralıların savaş alanından uzaklaştırılmasıdır. Biz bir insan hakları örgütüyüz. El-Ezîziyê köyüne ulaştığımızda Türk devletine bağlı çetelerin bombardımanına maruz kaldık. Çeteler Til Temir'e ulaşmak için kendilerine yol açmak istiyorlardı. Biz yaralıları tedavi ettiğimiz sırada saldırıya uğradık. Aracımızın üzerinde Kızılhaç bayrağı bulunmasına rağmen bize saldırmaya devam ettiler. Saldırılar sonucu Taylandlı bir üyemiz yaşamını yitirdi" dedi.

ANHA'nın geçtiği haberde, evlerinden göç ettirilen siviller için BM'ye çağrıda bulunan Mihemed, Türkiye'nin saldırılarının insanlık dışı olduğunu söyledi. Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye halklarına sebepsizce saldırdığını dile getiren Mihemed, "Bu saldırılarda genç, yaşlı, çocuk, kadın herkes hedef alındı. Bu işgalciliktir" diye konuştu.