23 Eylül 2024 Pazartesi

Fransa'da sarı yelekliler eylem yasağına rağmen sokaklara çıktı

Fransa'da koronavirüs nedeniyle eylem ve etkinliklerin yasaklamasına rağmen sokaklara çıkarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimini protesto etti.

Fransa'da sarı yelekliler, eylemlerin 70'inci haftasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarını protesto etti.

Sarı yelekliler, hükümetin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 100'den fazla kişinin bir araya geldiği eylem ve etkinliklerin yasaklamasına rağmen sokaklara çıktı.

Paris'te Montparnasse Bulvarı'nda toplanan yüzlerce sarı yelekli, İtalya Meydanı'na yürüdü. Sarı yeleklilerle ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, sarı yeleklilere biber gazıyla saldırdı.

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, başkentteki eylemde 52 kişinin gözaltına alındığı, 76 kişiye izinsiz eyleme katıldıkları gerekçesiyle para cezası verildiği belirtildi.

Akaryakıt zamlarına ve ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, Cumhurbaşkanı Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri 17 Kasım 2018'den bu yana devam ediyor.

Eylemler başladığından bu yana 11 kişi yaşamını yitirirken, polisin müdahalesi sonucu 26 kişi gözünü kaybetti, 5 kişinin eli koptu ve yaklaşık 500 kişi yaralandı.