23 Eylül 2024 Pazartesi

Frankfurt'da tutuklamalara karşı mücadele tartışıldı

Almanya'nın Frankfurt kentinde Herşey Çok Güzel Olacak Platformu tarafından "Tutuklamalara karşı ne yapmalı" başlıklı panel düzenlendi. 

Almanya'nın Frankfurt kentinde Herşey Çok Güzel Olacak Platformu tarafından "Tutuklamalara karşı ne yapmalı" başlıklı panel düzenlendi.

Frankfurt Alevi Kültür Merkezi'ndeki panelin moderatörlüğünü Aynur Özcan'ın yaptığı AABF Eşbaşkanı Hüseyin Mat, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Sol Parti'den Alper Taş, Evrensel Avrupa Temsilcisi Yücel Özdemir ve ETHA'nın eski çalışanı Adil Demirci konuşmacı olarak katıldı.

Panelde ilk sözü alan Yücel Özdemir, Türkiye'nin tarihinden bugüne basın alanına saldırıları özetledi. Özdemir, "Saray rejimi muhalif basına yönelik saldıraları devam ediyor. Hayat TV, TV10, İMC TV ve YOL TV kapatıldı" dedi.

Devrimcilerin cenazesine katıldığı için 10 ay tutuklu kalan Adil Demirci, yaşadığı süreci anlattı. Türkiye hapishanelerinde 59 Almanın tutuklu olduğunu, 74 kişinin yurtdışı yasağı olduğunu belirtti. Demirci, Almanya'da Kürt derneklerinde aktif olarak çalışan 400 kişi hakkında Türkiye'de soruşturma açıldığını söyledi. Demirci, "Saray rejimi bugün tüm muhalefeti susturmaya çalışıyor ve korku yaymaya çalışıyor. Birleşik mücadeleyi geliştirerek ancak baskıları yıkarız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekilli Ali Şeker ise AKP iktidarına karşı daha fazla bir araya gelmek gerektiğini iade etti. Şeker, ölüm orucunda bulunan Grup Yorum üyelerin sağlık durumuna dikkat çekti. Alper Taş ise ÖDP'den Sol Parti'ye geçen kuruluş sürecini anlattı ve Sol Parti'nin Mayıs ayında kuruluş kongresini yapacağını duyurdu.

Son olarak Avrupa Alevi Birlikleri Konferderasyonu Eşbaşkanı Hüseyin Mat konuştu. Kitle eylemlerinde geri düşüşlere dikkat çeken Mat, birlikte hareket etmenin dünden daha önemli olduğunu ifade etti. Mat ayrıca AABF'nın onursal Başkanı Turgut Öker'in yurtdışını yasağı kaldırılması için çalışma yürüteceklerini ve 26 Şubat'daki duruşmaya çağrı yaptı.

Panel soru-cevap bölümüyle sona erdi.