20 Eylül 2024 Cuma

Filistin'de İşgale Son: Emperyalistler katliamın ortağıdır

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği önünde eyleme geçen Filistin'de İşgale Son platformu, siyonist İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği soykırımın ABD başta olmak üzere emperyalist ülkelerin desteğiyle sürdüğünü belirtti.

Filistin'de İşgale Son platformu, Ankara'da Çukurambar'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği önünde yan yana geldi. "Katil ABD, siyonist İsrail, Filistin'den defol" pankartı açılan eylemde "Nehirden denize özgür Filistin", "İsrail'le ticaret, Filistin'e ihanet" dövizleri taşındı.

'FİLİSTİN'DEKİ SOYKIRIM EMPERYALİSTLERİN DESTEĞİYLE SÜRÜYOR'
Siyonist İsrail'in Filistin'deki işgal ve soykırımının en büyük ortaklarından birinin ABD olduğu vurgulanan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu katledilenlerin sayısının 37 bine ulaştığı kaydedildi. Filistin'deki soykırımın tüm dünyanın gözü önünde yaşandığı katledilen açıklamada, "İşgal ve katliam başta ABD olmak üzere emperyalistlerin askeri, siyasi, teknik, istihbarat vb. desteği ile sürüyor" denildi.

'DÜNYA HALKLARI SİYONİZME KARŞI AYAKTA'
Emperyalist ülkeler İsrail'e desteklerini açıkça ifade ederken dünya halklarının siyonizme ve emperyalist savaşa karşı eyleme geçtiği dile getirilen açıklamada, "İsrail, ardında ABD, İngiltere, onların bir arka sırasında neredeyse tüm Avrupa ve yanlarında başta Türkiye, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan ve diğerleri. Hepsi birlikte, Filistin halkına karşı açık bir soykırım savaşını yürütüyor. Aynı biçimde, Kürt özgürlük hareketinin karşısında da tüm Batı ve tüm NATO mekanizması vardır" ifadeleri kullanıldı.

'AYLARDIR İLİŞKİLER KESİLMEDİ'
Türkiye'den İsrail'e her gün yeni sevkiyatlar gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, petrol, çimento, demir-çelik, kimyasal maddelerin Türkiye'den İsrail'e yapılan sevkiyatın temelini oluşturduğu vurgulandı. 

"AKP yöneticisi, ittifak ortağı ve yandaşı olan, devlet teşvikleri alan şirketler İsrail'le ticari ilişkilerde ön sıralarda yer alıyor. Zorlu, AkçanSA, Eren Holding, MNG Air, Kalyonlar, Kalkavanlar, Tosçelik, Kardemir, İsdemir, Erdemir, Çolakoğlu, Kocaer, Pamukkale Kablo… Filistinlilerin, Ortadoğu halklarının yaşamları pahasına işgalci devletle ticari ilişkilerini sürdürmekte kârlarına kâr katıyor" denilen açıklamada, aylardır Türkiye'nin İsrail'le ekonomik ve askeri ilişkilerini kesmediği vurgulandı.

'SEVKİYATLAR BİR AN ÖNCE DURMALI'
Açıklama, şöyle devam etti: "Kürecik kapatılmadıkça, Türkiye hava sahasını İsrail'e kapatmadıkça, eğitimlerini burada yapmalarını sonlandırmadıkça, ticari ilişkilerini sadece rota değiştirerek devam ettirdikçe İsrail'e, siyonizme karşı tutum almış olmaz. Filistin davasına ve halkına destek vermenin tek yolu İsrail'le tüm ilişkileri kesmekten geçiyor, Türkiye'den İsrail'e yapılan tüm sevkiyatlar bir an önce durdurulmalıdır. Siyonist İsrail'in savaş suçunu sürdürmesi için giden tüm ürünlerin Türkiye liman ve havaalanlarından gidişini engelleyelim!"

Eylem boyunca "Nehirden denize özgür Filistin!", "Katil ABD Filistin'den defol!", "Katil İsrail Filistin'den defol!", "İşgalciler yenilecek, Filistin kazanacak!", "Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!", "İsrail ile ticaret Filistine ihanet!", "Kürdistan'dan Filistin'e direnen halklar kazanacak!", "Yaşasın halkların kardeşliği!" sloganları atıldı.