20 Eylül 2024 Cuma

Filistin için Bin Genç Zorlu önünde eylemde

Filistin İçin Bin Genç, İsrail ile ticari ilişkilerini sürdüren Zorlu Holding önünde eylem yaptı. Bursa'da yapılan eylemde, İsrail ile ticari ilişkileri sürdüren Zorlu Holding'in suça ortak olduğu vurgulandı.

Filistin İçin Bin Genç'in çağrısıyla Bursa'da Zorlu Holding önünde eylem yapıldı. Gençler eylemde, "Zorlu Holding, işgal gücünün hizmetine sunduğu faaliyetleri sebebiyle, Filistin halkına karşı yürütülen soykırımın ortaklarından birisidir. Her damar kesilene kadar Nazif Zorlu'nun yakasında olacağız" dedi.

Açıklamayı okuyan Emir Akkuş, siyonist İsrail rejimiyle ticari, siyasi ve diplotaki işbirliğini devam ettiren Türk devletinin elinde Filistin halkının kanı olduğunu vurguladı, "Bugün buradayız çünkü bu utanca ortak olmak istemiyoruz" dedi.

'ZORLU SOYKIRIMIN ORTAKLARINDAN'
İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısı yapan Akkuş, İsrail ile ticari ilişkileri sürdüren Zorlu Holding'in de suça ortak olduğunu vurguladı.

Zorlu Holding'in siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik ırkçı, sömürgeci politikalarına rağmen, süreklileşen askeri saldırılarına karşı İsrail'le yatırımlarını sürdürdüğünü söyleyen Akkuş, "Filistin halkına karşı yürütülen soykırımın ortaklarından birisidir. Nazif Zorlu, Zorlu Enerji'nin bugüne kadar İsrail'de her birinin yüzde 42,15 oranında doğrudan ortağı olduğu Ezotech Electric Ltd, Solad Energy Ltd. ve Adnit Real Estate Ltd. şirketlerini satmak için anlaşma imzaladığını açıkladı. Bu satışın 'çevresel etkileri azaltmak gerekçesiyle' yapıldığı ifade edildi. Zorlu'nun satışını imzaladığı şirketler arasında olmayan Zorlu İsrail Ltd, ZJ Strong Enerji, Zador Enerji ve ortağı olduğu tüm şirketlerin en büyüğü olan, doğrudan İsrail Savunma Bakanlığına elektrik üreten Dorad Doğalgaz Çevrim Santrali ortaklığa devam ediyor. Bu karar yetersizdir Zorlu Enerji soykırımcı İsrail'le işbirliğine devam etmektedir. Her damar kesilene kadar Nazif Zorlu'nun yakasında olacağız" diye konuştu.

Zorlu Enerji'nin yüzde 25 oranında ortak olduğu Dorad Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin İsrail'in en büyük özel sektör enerji santrali olduğunu, ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 7'sini karşıladığını kaydeden Akkuş, "Bu elektrik santrali, İsrail Savunma Bakanlığı, havacılık ve uzay sanayii, bankalar, sanayi şirketleri ve İsrail'deki birçok şirkete elektrik sağlıyor. İsrail'in elektrik tedarikçisi Zorlu'ya soruyoruz: Gazze'de hastanelerde elektrik olmadığı için küvözlerde bebekler ölürken, Gazzeli insanlar yakınlarının cesetlerini aramak için güneşin doğmasını beklerken, onlara bu zulmü reva gören siyonist vahşilerle ticaret yapmak, sizi soykırımın ortağı yapmıyor mu" dedi.