23 Eylül 2024 Pazartesi

Filistin halkı siyonist askerler ve İsrailli yerleşimcilere direniyor

İsrailli yerleşimcilerin saldırılarına yanıt veren Filistinli gençler, Beyta ve Burka'da siyonist İsrail askerleri ve yerleşimcilerle çatıştı.

Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi girişinde dün akşam saatlerinde Filistinli gençlerle siyonist İsrail askerleri arasında çatışma yaşandı.

Filistinli gençler Evyatar Yahudi Yerleşkesi'nin inşasını protesto için yaklaşık altı ay önce başlattıkları gece şaşırtması adı altındaki eylemlerini sürdürüyor. Beyta beldesi girişinde toplanan Filistinli gençler lastik yaktı, Subeyh Dağı çevresinde konuşlanan siyonist İsrail ordu güçlerine molotofkokteyli eylem düzenledi.

Subeyh Dağı'nı savunmak amacıyla Kerem Nimr bölgesinde çadır kurarak direniş başlatan gençlerin çadırlarına saldıran siyonist İsrail askerleri çadırları yıktı. Saldırıya yanıt veren gençler, Beyta beldesindeki camilerin hoparlörlerinden, gece şaşırtması adını verdikleri eylemlere katılım çağrısında bulundu.

BURKA'DAKİ DİRENİŞÇİLER YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİN SALDIRISINI PÜSKÜRTTÜ
Burka beldesindeki halk ve direnişçiler, İsrailli yerleşimcilerin siyonist İsrail askerlerinin desteğiyle beldeye yönelik düzenlemek istediği saldırıyı püskürttü.

Akşam saatlerinde beldeye girmeye çalışan İsrailli yerleşimler ve askerlere direnen halk, İsrail askerlerinin silahlı saldırısına, taş, molotof kokteyli ve ses bombası atarak yanıt verdi.

Çatışmalarda 137 kişi yaralanırken, yaralananlar arasında İsrail askerleri de olduğu öğrenildi. Siyonist İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 7 kişi gerçek mermi ile 35 kişi ise plastik mermi ile yaralandı.

Burka'daki direnişe Batı Şeria'nın birçok bölgesinden gençlerin de gelerek destek verdiği öğrenildi.

Batı Şeria'nın Nablus ve Cenin kentlerinde de dün akşam saatlerinde Filistinlilerle işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda biri ağır yüzlerce Filistinli yaralandı.

HAMAS: YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİN SALDIRILARINI HALK DİRENİŞİ DURDURUR
İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdülhakim Hanini, İsrailli yerleşimcilerin, silahlı direniş başta olmak üzere her türlü direnişle durdurulabileceğini vurguladı.

El-Celeme ve Burka'daki gençlerin başını çektiği halkın direnişine işaret eden Hanini, Batı Şeria ve Kudüs'te yaşayan Filistinlilere Burka'daki direnişe destek olmaları çağrısında bulundu.

Siyonist İsrail güçleri bu sabah Batı Şeria ve Kudüs'te çok sayıda mahalleye baskın düzenleyerek aralarında Kudüs Valisi Adnan Ğays ve İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Nacih Bukeyrat'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.