23 Eylül 2024 Pazartesi

Filistin, 1993'te imzalanan Oslo Anlaşmaları'nı feshetti

Arap Birliği, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de Filistin'in talebi doğrultusunda Trump'ın planını görüşmek üzere bakanlar düzeyinde olağanüstü toplanacak.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın İsrail ile birlikte açıkladığı 'Yüzyılın Planı'na sert tepki gösteren Filistin cephesi, İsrail ile imzalanan Oslo Anlaşmaları'nı feshetti.

Fetih Hareketi Merkezi Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Bakanı Huseyin eş Şeyh, İsrail ile ilki 1993'te imzalanan Oslo Anlaşmaları'nı feshettiğini ifade etti.

SİLAHLI DİRENİŞİ İŞARET ETTİ
Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Macid el Fityani, Filistin yönetiminin anlaşmayı etkili bir şekilde durdurmaması durumundan Filistinlilerin kendi kaderlerini belirlemeleri gerektiğini söyledi. Fityani, bunun El Fetih'in silahlı kanadı olan El Aksa Şehitleri Tugayı'nın yeniden faaliyete geçmesi anlamına geldiğini söyledi. El Fetih cephesinden 'Filistin'in kendi kaderini kendisi belirlemesi' yönündeki çağrılar ise El Fetih cephesinin İsrail'e karşı silahlı direnişe geri dönmeyi planladığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

ARAP BİRLİĞİ TOPLANIYOR
Arap Birliği, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de Filistin'in talebi doğrultusunda Trump'ın planını görüşmek üzere bakanlar düzeyinde olağanüstü toplanacak. Arap Birliği üyesi Bahreyn, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin büyükelçileri Trump'ın planı duyurduğu gün Beyaz Saray'da yerini alarak plana destek vermişti. Suudi Arabistan'ın ise İsrail ile son dönemde yakınlaşma içinde olduğu biliniyor. Arap Birliği'nin güçlü ülkeleri ABD planına destek vermesine rağmen ABD-İsrail açıklamasnın ardından planı kınamıştı.