23 Eylül 2024 Pazartesi

Filipin Yeni Halk Ordusu tecavüz suçlusu Aba'yı cezalandırdı

Filipin Komünist Partisi'nin askeri kanadı Yeni Halk Ordusu, sistematik tecavüz işkencesinde bulunan, karşı devrimci ve halk düşmanı Rommel Aba'yı 9 Aralık'ta cezalandırdığını duyurdu. YHO, idam kararının devrimci adalet ilkelerine ve halk mahkemesi kararına dayanarak verildiğini de ekledi. 

Filipinler Komünist Partisi (FKP) askeri kanadı Yeni Halk Ordusu (YHO), tecavüz suçlusu bir kişiyi cezalandırdığını duyurdu. 

YHO tarafından yapılan açıklamada, "Diğer iğrenç suçlara da karışmış bir seri tecavüzcü olan Rommel Aba'nın 9 Aralık 2021'de saat 23:00 civarında Sitio Uway-uway, Barangay Quintin Remo, Moises Padilla, Negros Occidental'da cezalandırıldı" denildi.

YHO, R. Aba'nın 3 tecavüz vakasıyla suçlanmasının dışında ayrıca "Tasya Sibongga'nın tutuklanması, Pacita Belando ve Bernard Caldeo'nun cinayetleri de dahil olmak üzere diğer iğrenç suçlara da karıştığını açıkladı.

Açıklama da "Devrimci adalet ilkelerine ve halk mahkemesinin kararına dayanarak", idamının YHO tarafından uygulandığı belirtildi. Açıklama "Uzun Süreli Halk Savaşı'nın yürütülmesinde karşı-devrimci ve hukuksuz unsurlar suçlarının ağırlığına göre yaptırım ve cezalara tabidir. Bu, kitlelerin refahını ve haklarını engelleyen herkese bir uyarı niteliğindedir" diye kaydedildi.