4 Ekim 2024 Cuma

Fidan Doğan mezarı başında anıldı

Paris'te katledilen üç Kürt siyasetçiden Fidan Doğan, Elbistan'daki mezarı başında anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Sakine Cansız ve Leyla Şaylemez ile birlikte katledilen Kürt siyasetçi Fidan Doğan, Maraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Hançıplak (Xopon) Mahallesi'ndeki mezarlıkta gerçekleştirilen anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Barış Anneleri, HDP yöneticileri ile Doğan'ın yakınları katıldı.

Anma öncesi polis ve jandarma mahalleyi ve mezarlığı ablukaya aldı. Kadınların mor eşarpla katıldığı anma, jandarma tarafından drone ile kaydedildi. 

Anmada konuşan HDP milletvekili Ayşe Sürücü, yıllar geçmesine rağmen Fransa'nın katliamın aydınlatılması için hukuki herhangi bir adım atmadığını belirterek, "Katilleri ortaya çıkarmadılar. Planlı olarak bu katliam tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirildi. Ve 3 kadın devrimci Paris'in orta yerinde katledildi. Dönemin Fransa devlet yetkilileri bu katliamdan kendilerini sorumlu görsün. Bu katliamı aydınlatsın. Tarih önünde bu sorumluluklarını yerine getirsinler. Sakine, Leyla ve Fidan duruşları, mücadeleleri ile Kürt halkının mücadelesine güç kattılar. Onların izinde mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Doğan'ın mezarına karanfiller bırakıldı.