6 Ekim 2024 Pazar

'Faşizme karşı mücadelemizi büyüteceğiz'

Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç'u mezarı başında anan Birleşik Mücadele Güçleri, faşist şeflik rejiminin tüm saldırılarına karşı mücadeleyi yükselteceklerini ve faşizmi yeneceklerinin altını çizdi. 

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası dolayısıyla gözaltında kaybedilen Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç'u mezar başında andı. 

"Kaybedenler kaybedecek, Hasan Ocak ölümsüzdür" pankartının açıldığı anma, Hasan Ocak şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında Adnan Yücel'in Biz Kazanacağız şiiri hep bir ağızdan okundu. 

BMG adına söz alan Mürüvvet Küçük, devletin tüm saldırılarına rağmen Türkiye ve Kürdistan'da büyük bedellerle direnişlerin sergilendiğini kaydetti. "Kayıplar siyaseti Kürdistan'da ve Türkiye siyasetine karşı sistematik bir politika haline getirilmişti" diyen Küçük, Kürt özgürlük mücadelesi yürüten Rıdvan Karakoç ve Hasan Ocak'ın kaybedilmesinin aynı döneme rastlamasının tesadüf olmadığını belirtti. Küçük, mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

'İNAT VE ISRARLA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Söz alan Hasan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak, inat ve ısrarla mücadeleye devam ederlerse saldırıları geri püskürteceklerini vurguladı. Rıdvan Karakoç'un kardeşi Hasan Karakoç da kayıplara karşı mücadele ettiklerini ve değerlerini sahiplenmeye onların mücadelesini yürüteceklerini dile getirdi. 

'DİRENİŞİN TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
ESP İl Yöneticisi Selvinaz Göçmez de Hasan Ocak'ın yoldaşları olarak mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Göçmez, "Bu direnişin türküsünü söylemeye, bu kavganın bayrağını yükseltmeye devam ediyoruz. Faşist şeflik rejiminin tüm saldırılarına karşı Hasan Ocak yoldaşı yaşatmaya, faşizme karşı mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz" diye vurguladı. 

'ADALETİ HER YERDE MÜCADELE EDEREK SAĞLAYACAĞIZ'
Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM) adına söz alan Yaren Tuncer ise şu ifadeleri kullandı: "90'larda yükselttiğimiz 'Sağ aldınız sağ istiyoruz' ve 'Kaybedenler kaybedecek' şiarıyla yürütmeye devam ediyoruz. Çünkü biz adaleti devletten, faşist diktatörlükten bekleyemeyiz. Çünkü biz adaletin kendi elimizde olduğunu biliyoruz; sokakta, barikat başında, mevzide her yerde mücadele ederek adaleti getireceğiz. Hasan Ocak'ı da yürüttüğümüz mücadelesiyle bulduk."