23 Eylül 2024 Pazartesi

Faşist NSU katliamı 10. yılında protesto edildi

Faşist NSU'nun göçmenlere yönelik on yıl önce gerçekleştirdiği katliama ilişkin Ulm'da eylem yapıldı. 731 Komitesi'nin çağrısıyla yapılan eylemde, NSU ile işbirliği içindeki tüm kesimlerin yargılanması istendi.

Faşist Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün (NSU) göçmenlere yönelik katliam saldırısının 10'ncu yılında Ulm'da miting düzenlendi. 9 göçmenin katledildiği saldırıyla ilgili düzenlenen eylemde, "Sorumlular bulunsun, adalet sağlansın" denildi.

Yerli ve göçmen gençlik örgütlerinin oluşturduğu ırkçılığa karşı 731 Komitesi'nin çağrısı ile düzenlenen eylem için Münster Katedrali önünde toplanıldı.

Irkçı katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının açıldığı, mumların yakıldığı eylemde, yaşamını kaybedenlerin, nerede ve nasıl katledildikleri anlatıldı.

Komite adına yapılan konuşmada, "NSU'lu ırkçı faşistlerle yakın işbirliği içinde olan, destek veren bütün kesimlerin yargı önünde hesap vermesi gerekiyor. Bu yapılmadığı sürece istihbarat ve güvenlik birimleri içinde ırkçı örgütlenmeler varlığını sürdürmeye devam edecektir. Bu dava bizim için hiçbir zaman kapanmayacaktır. Irkçı cinayetlerin işlenmediği, ırkçı örgütlenmelerin dağıtıldığı, herkesin ayrımcılığa uğramadan özgürce yaşadığı bir dünya mücadelemiz devam edecektir" denildi.

Eyleme, Avrupa Demokratik Güç Birliği, Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Youngstruggle, Antifa, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Jugend, Grünen Ulm, Jusos, Rebell'in de aralarında olduğu çok saıda kurum katıldı.