20 Eylül 2024 Cuma

Faşist Bahçeli Diyarbakır Barosu'nu hedef aldı

Kürdistan'da meydana gelen yangını fırsat bilerek ırkçı paylaşım yapan faşistler hakkında suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu'nu hedef alan faşist Bahçeli, "Ancak Diyarbakır Barosu'nun sivri ve sipariş açıklamasıyla hangi emel ve hedefleri canlı tutmak istediği de gözden uzak tutulamaz" ifadelerini kullandı.

Faşist MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısında Diyarbakır Barosu'nu hedef aldı. Sağlık sorunları nedeniyle toplantıya gecikmeli katılan ve oturarak konuşan Bahçeli, Diyarbakır-Mardin'de sorumlusu DEDAŞ olan yangına ilişkin ırkçı paylaşım yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunan Amed Barosu'nun farklı bir emel ve hedefi olduğunu öne sürdü.

Bahçeli, "Anız yangınını bahane ederek kinini dışa vuran her kim varsa tescilli Türkiye muhalifidir. Diyarbakır Barosu'nun 22 Haziran'da yaptığı açıklamada Kürt kökenli kardeşlerimize hakaret içerikli paylaşımlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edilmiştir. Hiçbir Türk vatandaşı böylesi fahiş bir yanlışın içinde olamaz. Hiçbir vicdan sahibi Türk vatandaşı bu tip bölücü bir komplonun kıyısında, yöresinde yer alamaz. Sosyal medyada tedavüle sokulan kara kampanyanın münferit failleri bu milletin zaten evladı olarak görülemez. Ancak Diyarbakır Barosu'nun sivri ve sipariş açıklamasıyla hangi emel ve hedefleri canlı tutmak istediği de gözden uzak tutulamaz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli konuşması bittikten sonra bir süre yerinden kalkamadı, beraberindekilerden yardım aldı. Salon çıkışında bekleyen gazeteciler Bahçeli'den uzak bir noktaya çekilen şeridin arkasına alındı. MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, şeridin arkasında bekleyen gazetecilere, "Dışarı dışarı, gidin gidin" diye bağırdı. Gazetecilerin tepkisi üzerine Doğan gazetecilerin yanından uzaklaştı.