3 Ekim 2024 Perşembe

Eylül'ün katiline ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis

Eylül Yağlıkara'yı cinsel istismarda bulunarak katleden Uğur Koçyiğit'e ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezası verildi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 22 Haziran 2018'de kaybolduktan sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın ölümüyle ilgili davada karar verildi. Eylül'ün katleden Uğur Koçyiğit'e ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezası verildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katli Uğur Koçyiğit, tutuklu olduğu hapishaneden SEGBİS ile katıldı. Diğer sanık Huriye Koçyiğit ise duruşma salunda yerini aldı. 

Savcı, daha önceki duruşmada mütalaasını vererek, katil Uğur Koçyiğit'e "nitelikli cinsel istismar, cebir kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl hapis cezası verilmesine, sanık Huriye Koçyiğit'e ise yardım etmek suçundan cezalandırılmasını istemişti.
 
Mahkeme heyeti, cezayı artırarak sanık Uğur Koçyiğit'e "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "çocuğa nitelikli cinsel istismar" suçundan 30 yıl, "çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 12 yıl hapis cezası verdi.
 
Cezaları üst sınırdan veren mahkeme, sanık hakkında "takdir" indirimi de yapmadı. Ayrıca Koçyiğit'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Huriye Koçyiğit'e ise "çocuğu kasten öldürmeye yardım" suçundan 13 yıl 4 ay, "çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.