20 Eylül 2024 Cuma

Eylül, cinsel istismara maruz bırakılarak katledilmiş

Ankara Polatlı'da kaybolduktan 7 gün sonra cenazesine ulaşılan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın otopsisinde cinsel istismara maruz bırakılarak işkence ile katledildiği belirlendi.
Ankara'nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın otopsisinde vücudunda kesici delici alet izlerine rastlandı ve cinsel istismar sonrası boğularak öldürüldüğü belirlendi. Muayene tutanağında Eylül'ün bir ayağında kırık da tespit edildi. 
 
Uğur Koçyiğit'in aracındaki kan lekesi ve saç teli ile eldiven ve gömleğindeki kan lekeleri Eylül'e ait olduğunu belirlendi. Koçyiğit, tüm suçlamaları reddetti.
 
Sincan Cezaevi'nde diğer mahkumlar tarafından linç edilme ihtimaline karşın tek kişilik hücreye alınan Koçyiğit'in Eylül'ün cesedinin bulunmasının ardından yeniden sorguya alınacağı kaydedildi.
 
Öte yandan Uğur'un ailesinde 4 kişinin gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
 
BOZDAĞ: CİNSEL KASTRASYONU DEVREYE SOKAĞCAĞIZ
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Eylül Yağlıkara'nın öldürülmesine ilişkin, "Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız" dedi. 
 
Eylül'ün öldürülmesini "vahşice bir cinayet" şeklinde değerlendiren Bozdağ, "Türkiye olarak bu tür cinayetleri önleme konusunda ciddi tedbirler aldık bugüne kadar hükümet olarak. Önümüzdeki dönemde bu tedbirleri tekrar gözden geçirip cezaları daha da artıracak adımlar atacağımızı daha önce açıklamıştık; ancak seçimin araya girmesiyle bu düzenlemeler yapılamamıştı. Yeni dönemde bu konularda cezaları daha da artıran adımları atacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.