23 Eylül 2024 Pazartesi

Etiyopya'da Tigray Halk Kurtuluş Cephesi başkente ilerliyor

Etiyopya'da hükümete karşı savaşan Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) sözcüsü, Etiyopya'nın Amhara bölgesinde yer alan, stratejik öneme sahip Dessie şehrini kontrol altına aldığını açıkladı.

Etiyopya'da hükümete karşı savaşan ve Marksist-Leninist olduğunu söyleyen Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) Sözcüsü Getachew Reda, Reuters'a yaptığı açıklamada, TPLF savaşçılarının hükümete bağlı güçleri Dessie'den çıkardıklarını ve şimdi Kombolcha şehrine doğru harekete geçtiklerini söyledi. Sözcü, TPLF'nin çok sayıda Etiyopyalı askeri esir aldığını da sözlerine ekledi. Etiyopya hükümet sözcüsü ise konuya ilişkin yorum yapmadı.

Etiyopya hükümetine ait bir uçak Perşembe günü Tigray bölgesinin kuzeyinde yer alan Mekelle'yi bombalamıştı. Bölgedeki bir doktor, yaklaşık bir yıldır devam eden savaşta son bombardımanda 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'ne (TPLF) 'Dessie ve Kombolcha şehirleri ve çevresindeki ilerlemelerini durdurma' çağrısı yaptı.