25 Eylül 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM/ 8 KASIM 2019

-HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin genel merkezinde güncel gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

- Ayşegül Cora'yı öldürme girişiminde bulunan Hasan Cora Bakırköy Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak. Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi adalet talebiyle adliye önünde açıklama yapacak. (13.00-13.30)

-DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Birleşik Metal İş üyesi Entil, Tarkon ve Hapalki işçilerinin ödenmemiş ücretlerinin ödenmesi talebiyle TMSF Ankara Ofisi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra, konu ile ilgili dilekçe verecek. (12.30)

-Bir itirafçının beyanlarıyla haklarında ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl ağır hapis cezası verilen Av. Murat Canım ve Mustafa Koçak'la ilgili olarak İHD İstanbul Şubesi'nde avukatları ve aileleri tarafından basın açıklaması yapılacak. (12.00)

-İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, dernek binasında, hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri raporunu açıklayacak. (12.00)

-Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması ve yargılanması için Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdiği "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 201'inci haftasında sürdürecek. (13.30)
 
-Atılım Gazetesi çalışanları kuruluşunun 25'inci yıl dönümüne ilişkin HDP İzmir İl Binası’nda etkinlik düzenleyecek. ( 19.00)