21 Eylül 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 28 EYLÜL 2018

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelecek. Erdoğan'ın Almanya ziyareti, Berlin'de "Erdogan Not Welcome" platformu tarafından düzenlenecek gösteri ile protesto edilecek.
 
-Cizre'de sokağa çıkma yasakları uygulanan dönemde, sağlık hizmeti vermek için Cizre'ye giden sağlık emekçilerine açılan davanın ilk duruşması Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (09.00)
 
-HDP Kadın Meclisi, partinin genel merkez binasında Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. (10.00)
 
-İnşaat-İş, Dev Yapı-İş ve İYİ-SEN, aralarında 4 İnşaat-İş yöneticisinin bulunduğu tutuklu işçilerin serbest bırakılması için başlatılacak kampanyaya ilişkin DİSK Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapacak. (13.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu, Roboskî katliamının 81. ayı dolayısıyla Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. (18.30)
 
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine dair İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 78. duruşmasına devam edilecek. (10.00)
 
-KCK İstanbul Ana Davası kapsamında 205 Kürt siyasetçinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)