24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 18 NİSAN 2019

SÜRESİZ DÖNÜŞÜMSÜZ AÇLIK GREVİ
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 162. gününde. 5 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-İHD'nin de aralarında olduğu demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler, açlık grevi direnişine ilişkin İHD İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)
 
-HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu, İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya, Tuma Çelik ve Kemal Bülbül ile İhsan Eliaçık'ın da aralarında olduğu çeşitli halklar ve inançlardan temsilcilerin katılımıyla açlık grevlerine ilişkin Gazi Cemevi'nde basın açıklaması yapacak. (12.00)
 
? ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, dışarda açlık grevi direnişine devam eden İhsan Sinmiş’i evinde ziyaret edecek. (12:00/14:00)
 
ESP İLÇE BAŞKANI DEMİRTAŞ POLİS TARAFINDAN KAÇIRILDI
-ESP İstanbul Örgütü, Ataşehir İlçe Başkanları Serhat Demirtaş'ın, maskeli kişilerce kaçırılıp, kayıt dışı bir şekilde gözaltında tutulması ve işkenceye maruz kalmasına ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı yapacak. (11.00)
 
ANKARA KATLİAMI DAVASI
- 10 Ekim Ankara katliamı davasının 16 firari sanığı hakkında açılan davanın ikinci duruşmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.