25 Eylül 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 13 KASIM 2019

-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'de resmi temaslar kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile baş başa görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

-DİSK Ege Bölge Temsilciliği, "Kıdem tazminatının gasbına hayır" şiarıyla Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması yapacak. (15.00)

-İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, asgari ücrete ilişkin Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. (12.30)

-DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi, Ataşehir Belediyesi'nde yaşanan sendikal hak ve özgürlüklerin ihlal edilmesine ilişkin belediye önünde basın açıklaması yapacak. (15.30)

-Cihan Tekstil patronunun saldırısı sonucu yaralanan Reyhan Kara ile dayanışmak amacıyla Esenyurt'ta işyerinin önünde basın açıklaması yapılacak. (14.00)

-Gezi direnişinde Berkin Elvan'ın katledilmesiyle ilgili olarak açılan davaya, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek. (10.00)

-Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Leyla Güven'in 46 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (09.00)

-6 gündür gözaltında olan HDP Gençlik Meclisi üyelerine ilişkin aileleri ve avukatlar, HDP İstanbul İl binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) İzmir'de tarım alanlarının Jeotermal tehdidine karşı Konak eski Sümerbank önünde kitlesel basın açıklaması yapacak. (13.00)