4 Ekim 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 12 ARALIK 2021

-Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kartal Meydanı'nda "Artık yeter geçinmek istiyoruz" şiarıyla miting düzenleyecek. (14.00)

-DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Antalya'daki mitingleri Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına rağmen "Geçinemiyoruz! Halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz" demek için Aydın Kanza Parkı'nda buluşacak. (13.00)

-BDSP, BİK, Dev Tekstil, Ekmek ve Onur, ESP, Ege İşçi Birliği, Kaldıraç, Köz, Partizan, Sosyalist Kadın Hareketi ve TÖP, İzmir'de Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda "İnsanca ve onurlu bir yaşam için işçi emekçi buluşması" düzenleyecek. (14.00)

-BEKSAV tarafından düzenlenen "Nartan'ın Düşü" etkinliği kapsamında Bursa'da Kahramanlar Kültür Salonu'nda Tiyatro İmge "Ölüm Uykudaydı" oyununu sergileyecek, Grup Vardiya sahne alacak. (13.00/15.00)

-HDP İstanbul 4. Olağan Kongresi, "Şimdi HDP Zamanı" şiarıyla Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde toplanacak. (11.00)

-HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, partilerinin İzmir İl binasında faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın mezarını ziyaret edecek, hukuk örgütleri ve dava avukatlarıyla İzmir Barosu'nda ortak açıklama yapacak, Poyraz'ın ailesini ziyaret edecek. (10.00/11.00/17.00)

-Ankara Kadın Platformu üyeleri, hasta tutsak Aysel Tuğluk ile hapishanede şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer'e ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-Barınamıyoruz Hareketi, Ulus Meydanı'nda taleplerini açıklayacak. (12.00)

-Meclis Genel Kurulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülecek. (11.00)